Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carieră în Poliţie, aproape pierdută din cauza unei „copilării“

ro

16 Oct, 2019 00:00 4931 Marime text

Aflată la un pas să îşi piardă cariera în Poliţie, chiar înainte de a şi-o fi început încă, din cauza unei „copilării“ catalogate drept „automutilare“. Este cazul unei tinere ce s-a adresat Curţii de Apel Constanţa pentru a-şi recâştiga locul în cadrul Şcolii de Poliţie. În prezent, procesul se află în faza de rejudecare la aceeaşi instanţă.


În cererea de chemare în judecată înaintată judecătorilor şi citată pe www.rolii.ro, tânăra a argumentat faptul că urma cursurile Şcolii de Poliţie când, în urma unei discuţii în familie, pentru a atrage atenţia tatălui său, deşi avea o relaţie foarte bună cu acesta, s-a zgâriat la încheietura mâinii.


După ce adolescenta a ajuns în dormitor, colegele ei de cameră au anunţat diriginta şi s-a început o anchetă. Ceea ce tânăra aspirantă la o carieră în poliţie a calificat drept o „copilărie“ din partea sa a fost însă altfel privită de către reprezentanţii şcolii. Fata a fost internată în spital, unde medicii de specialitate au stabilit că s-ar fi automutilat. „Copilăria“ sa a fost interpretată drept o „autoagresiune în antecedente“, potrivit www.rolii.ro.


În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate pe parcursul procesului de la Curtea de Apel Constanţa s-a stabilit însă că „examenul psihic nu întruneşte criteriile diagnosticului «reacţie acută de stres», astfel că diagnosticul nu se confirmă“, conform sursei citate.


Iniţial, judecătorii constănţeni i-au dat dreptate fetei şi au anulat decizia emisă de Direcţia Medicală Comisia Centrală de Expertiză Medico-Militară a Ministerului de Interne. Iar asta pentru că diagnosticul ce a condus la calificativul de „inapt“ pentru a urma instituţiile militare ori similare de învăţământ nu a fost confirmat de expertiză.


Totuşi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Direcţia Medicală a Ministerului Afacerilor Interne şi a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Constanţa, spre rejudecare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii