Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă judecători ai Curții de Apel Constanța, pensionați într-un singur an! Cum s-a descurcat instanța în 2022 (RAPORT)

ro

14 Mar, 2023 00:00 1696 Marime text
  • Potrivit raportului, încărcătura de dosare a Curții de Apel Constanța se situează peste media națională/schema de judecători, deși instanța are o schemă mai redusă față de alte curți de apel din țară cu un volum mai mic de activitate.
  • În Secțiunea Document puteți consulta raportul complet al Curții de Apel Constanța.

Nu mai puțin de nouă judecători ai Curții de Apel Constanța au părăsit sistemul în cursul anului 2022, potrivit Bilanțului întocmit la nivelul instituției pentru anul trecut.

Cu toate acestea, Curtea de Apel a fost, potrivit statisticilor, o curte de apel, dar și o instanță eficientă.

Iar aceasta, în condițiile în care, potrivit raportului, încărcătura de dosare a Curții de Apel Constanța se situează peste media națională/schema de judecători, deși instanța are o schemă mai redusă față de alte curți de apel din țară cu un volum mai mic de activitate.

În anul 2022, s-au pensionat nouă judecători din cadrul Curții de Apel Constanța, fiind vorba despre magistrații Nicolae Stanciu, Camelia Trifanov, Dan Iulian Năstase, Augustina Nistor, Marinela Luminița Dan, Laura Smarandi, Iulia Cezara Suciu, Mihaela Ganea și Carmen Duță.

Conform raportului, vorbim despre o „pensionare masivă a unui procent de peste 20% dintre judecători“, care a contribuit, alături de mai mulți factori, la supraîncărcarea volumului de activitate.

Celor nouă judecători pensionați li se adaugă magistrații care au plecat din instanță în 2022, respectiv magistratul Adriana Ispas, promovată la Înalta Curte de Casație și Justiție, și magistratul Diana Epure, transferată la Curtea de Apel București, cu mențiunea că magistratul a fost detașat la Consiliul Superior al Magistraturii încă de la data promovării la Curtea de Apel Constanța.

Obiectivele concrete care au fost propuse prin raportul întocmit de magistratul Alina Gabrila Jurubiță includ ocuparea integrală a schemelor de personal și adaptarea lor la necesitățile actuale, redimensionarea schemelor de personal, respectiv adaptarea lor condițiile impuse de modificările legislative.

De asemenea, se vor continua demersurile pentru suplimentarea schemelor de personal pentru asigurarea unui raport de doi grefieri pentru fiecare judecător.

Totodată, se vor menține eforturile pentru finanțarea la nivel optim prin măsuri bugetare pentru alocarea resurselor necesare pentru achiziționarea echipamentelor necesare, pentru reparațiile capitale și întreținerea sediilor existente, dar și pentru asigurarea de noi spații destinate instanțelor de judecată.

Nu în ultimul rând, se intenționează dezvoltarea unor aplicații online pentru studiul dosarelor în arhivele curente și pentru legalizarea electronică și semnarea documentelor emise de instanță, în cazul hotărârilor.

În Secțiunea Document puteți consulta raportul complet al Curții de Apel Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

„Vă rugăm să manifestaţi înţelegere!“
Judecătoria Constanţa se confruntă cu o situaţie „excepţională“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii