Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii din anchetă! După uciderea profesoarei Cristina Palu, autorul și-a vizitat rudele din Constanța și a mers la cumpărături

ro

10 Apr, 2021 00:00 4183 Marime text
  • Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că fapta a fost comisă în scopul unui jaf ulterior. Ceea ce a încercat suspectul – să sustragă cheia victimei pentru a reveni ulterior să sustragă din locuința victimei diferite bunuri - s-a transformat într-un omor comis în scop de jaf.

Tribunalul Constanța a analizat vineri, 9 aprilie 2021, solicitarea Parchetului Tribunalului Constanța privind arestarea preventivă a lui Cosmin Harabor, în vârstă de aproximativ 40 de ani, cel care, potrivit surselor noastre, este principalul suspect în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă. Mandatul de arestare emis ieri de Tribunalul Constanța nu este definitiv, el putând fi contestat la Curtea de Apel Constanța.
 
În paralel, procurorii Parchetului Tribunalului Constanța continuă cercetările specifice în cauză, în vederea stabilirii cu exectitate a circumstanțelor în care a avut loc tragedia.   
 
După descoperirea faptei, ca urmare a primelor date, oamenii legii au decis punerea sub urmărire a mașinii conduse de persoana bănuită (o Dacia Logan). În acest fel s-a ajuns la desconspirarea și descoperirea presupusului autor al faptei. Suspectul a fost găsit în zona comunei Deleni și le-a spus oamenilor legii că ar fi băut otravă pentru șobolani și, posibil, lichid de răcire pentru autoturisme.
 
După ce a ucis-o pe Cristina Palu, suspectul a venit din Cernavodă la Constanța, unde și-a vizitat rudele. Mai mult, bărbatul a mers chiar și la cumpărături.   
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța, spune că, în urma investigațiilor efectuate, s-a conturat ca situație de fapt împrejurarea că victima a fost sugrumată în propria locuință, astfel intervenind decesul și că autorul a acționat în scopul obținerii unui scop material.
 
Gill Julien Grigore-Iacobici a mai spus, printre altele, că autorul ar fi fost descoperit de victimă când încerca să sustragă cheile imobilului pe care s-o folosească ulterior pentru a sustrage sume de bani și alte produse de valoare. Există presupunerea rezonabilă că decesul victimei a intervenit în timpul acelei confruntări reflectată în multiplele leziuni de pe suprafața corpului. „Autorul ar fi fost descoperit când încerca să sustragă cheile imobilului pe care s-o folosească ulterior pentru a sustrage sume de bani și alte produse de valoare. În acest sens se conturează situația de fapt“, a mai completat Gill Julien Grigore-Iacobici.     
 
La rândul său, procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, spune că suspectul a fost găsit în zona comunei Deleni și că le-a spus polițiștilor că ar fi băut otravă pentru șobolani și, posibil, lichid de răcire pentru autoturisme.
 

A stat în apartamentul victimei aproape opt ore

 
„Ajuns în casă, în holul apartamentului, în ideea de a o îndepărta de el, pentru a putea sustrage cheia apartamentului și să vină ulterior să o jefuiască, i-a cerut un pahar cu apă. Victima s-a întors prea repede din bucătorie. Apoi, bărbatul i-a cerut un pix și o hârtie pentru a completa o declarație pe propiria răspundere. Atunci, el a încercat să sustragă cheia apartamentului. Victima s-a întors mullt prea repede și l-a surprins pe individ. Pentru că femeia vorbea destul de tare, el a luat hotărârea să-i astupe gura. Avea asupra lui o chingă, pe care a luat-o și a strangulat victima. Jos a încercat să o lege de gât și de picioare în același timp, încât s-o împiedice să vorbească. Victima a decedat, însă el nu a știut acest lucru. A cerut că a leșinat. A pus-o pe pat și a creat șcenariul unui viol nereușit, pentru a-i deruta pe anchetatori. Timp de 7-8 ore a rămas în apartament. Din poșetă a luat 500 de lei“, a mai adăugat procurorul criminalist Zafer Sadîc.
 
 
Citește și :
 
Cosmin Harabor, din Medgidia, reținut în dosarul morții profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă, va fi dus azi la arestare
https://www.ziuaconstanta.ro
 
Antologia crimelor de la Cernavodă. De la regizorul Sergiu Băhăian la profesoara de psihologie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii