Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel, primul termen în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

ro

19 Mar, 2023 11:42 698 Marime text


Curtea de Apel Constanța a fixat primul termen în apelul dosarului privind uciderea unei profesoare, din Cernavodă, fost psiholog al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia! 

Cauza se va afla în ateția magistraților pentru data de 4 mai 2023. 

Oricare va fi decizia Curții, aceasta va fi definitivă. 

În primă instanță, Tribunalul Constanța a decis condamnarea unui bărbat, din Medgidia, la 27 de ani şi patru luni de închisoare, pentru  tâlhărie calificată și omor calificat.  

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., (...), ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei.
 
Trupul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otravă de şobolani şi antigel.
 
În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut.
 

În timpul urmăririi penale, inculpatul a dat dovadă de sinceritate şi de regret a comiterii faptelor.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii