Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:26 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Mircea Relu Vizitiu, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA

ro

15 Aug, 2022 00:00 5425 Marime text

 
  • Procurorii DNA au dispus sesizarea instanței de judecată și cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Marilena Vizitiu.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu două acorduri de recunoaștere a vinovăției!
 


Primul acord a fost încheiat de DNA cu Mircea-Relu Vizitiu.

Mircea Relu Vizitiu, fost adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, s-a pensionat începând cu data de 01 august 2022. El fusese pus la dispoziție ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penală într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanța.
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța (5573/118/2022), primul termen fiind stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile în dosar sunt Vizitiu Mircea Relu – inculpat, Cojocaru Ana Maria Diana, parte vătămată, Orban Stephan Dana Viorica, parte vătămată, Velescu Vlad Costin, parte vătămată și Mermeze Alexandra Beatrice, parte civilă.
 
Primul termen în instanță al acordului a fost stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.  
 


De asemenea, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, și cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Marilena Vizitiu.
 
În acest dosar (5572/118/2022), conform portalului instanțelor de judecată, 
 
Vizitiu Marilena are calitatea de inculpat, în timp ce Orban Stephan Dana Viorica este parte vătămată iar Alexandra Beatrice Mermeze este parte civilă. 
 
Primul termen al acestui dosar a fost stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Conform procedurilor legale, dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
De asemenea, mai menționăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la comisarul-șef Mircea-Relu Vizitiu, însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care Mircea-Relu Vizitiu ne va trimite, totuși, un punct de vedere cu privire la dosarul de la DNA, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cercetat într-un dosar al DNA Constanța, comisarul şef Mircea Vizitiu, adjunct al inspectorului șef al IPJ, se pensionează!
 
După pensionarea comisarului-șef Vizitiu
IPJ Constanța are un nou adjunct! Iată cine este

 
Din 1997 până în prezent!
Galeria adjuncților șefului IPJ Constanța! Cine este prima și singura femeie care a ocupat această funcție. (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii