Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Justiției O nouă procedură de selectare a 11 candidați pentru funcţia de procuror european delegat în România

ro

16 May, 2022 14:31 1050 Marime text
foto: Facebook/ Ministerul Justiției

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, 16 mai, că a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

În urma procedurilor anterioare derulate la nivel naţional, nouă procurori europeni delegaţi au fost numiţi prin decizii ale Colegiului EPPO, transmite Ministerul Justiției, printr-un comunicat de presă. 

Procurorii interesaţi, care au o experienţă relevantă în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracţiunilor în domeniul fiscal sau vamal, îşi pot depune candidaturile, în format electronic, până la data de 1 iunie, inclusiv.

Totodată, interviul este programat în zilele de 16 şi 17 iunie, rezultatele urmând să fie anunţate în data de 20 iunie.

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

EPPO şi-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze orice comportament infracţional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă şi alte infracţiuni, mai arată sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii