Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:20 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martori reaudiaţi în dosarul Petrotel Lukoil

ro

26 Feb, 2018 00:00 1263 Marime text
Judecătorii Tribunalului Prahova au luat o nouă decizie în dosarul Petrotel Lukoil! Instanţa a dispus readministrarea probatoriului cu ascultarea inculpaţilor anterior ascultaţi în cursul cercetării judecătoreşti şi care consimt să dea declaraţie. „Dispune încunoştinţarea inculpaţilor Bogdanov Andrey Iurevici, Kuzina Olga şi Dănulescu Dan pentru termenul de judecată din 12 martie, ora 13.00, prin apărătorii aleşi, în vederea prezentării la şedinţa de judecată, faţă de cererea expresă depusă în şedinţă şi de faptul ca au termen în cunoştinţă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În prezenta cauză a fost calculat un prejudiciu de 1.766.766.125,10 euro.
 
Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este bănuit de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani. Asta în timp ce SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti este suspectată de spălare de bani. Mai departe, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda este acuzată de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
În sarcina lui Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, s-a reţinut infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, iar Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este bănuit de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
Dorel Duţu, contabil-şef în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este acuzat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani. Alexey Voinstev, cetăţean rus, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, a fost trimis în judecată pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, în timp ce Olga Kuzina, cetăţean rus, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este suspectată de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au calculat un prejudiciu de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii