Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat european de arestare. Un bărbat din Lanurile, băgat la arest pentru 15 zile (Minută)

ro

04 Sep, 2019 15:03 1824 Marime text
Poliţişti din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni de furt calificat, fapte comise în Austria. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 3 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitatea Lanurile, județul Constanța, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile austriece.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat pe teritoriul Austriei.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Azi, Curtea de Apel Constanţa a decis arestarea preventivă a bărbatului, pentru 15 zile. 

Iată minuta judecătorilor 

„ Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În baza art.102 alin.5 lit.a din Legea nr.302/2004, Dispune dispune arestarea provizorie în vederea predării, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 04.09.2019 şi până la data de 18.09.2019, inclusiv a persoanei solicitate (...) – în vederea punerii în executare a unei semnalări privind un mandat european de arestare dispus de Parchetul din Steyr împreună cu aprobarea emisă de Tribunalul Regional din Steyr - Austria, în dosarul nr.5 St 167/19w pentru săvârşirea infracţiunii de furt prin efracţie prev şi ped de art.127, 128, 129, 130 din Codul penal austriac. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare provizorie. Respinge cererea persoanei solicitate privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar. Măsura dispusă se comunică la locul de deţinere, precum şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul I.G.P.R. şi Ministerului Justiţiei. În baza art.102 alin.7 din Legea nr.302/2004, republicată, fixează termen în vederea continuării procedurii de executare a mandatului european de arestare la data de 16.09.2019, pentru când: - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa urmează a depune la dosar mandatul european de arestare emis de autorităţile judiciare austriece pe numele persoanei solicitate (...), în original, în două exemplare, tradus în limba română; - Se va cita persoana solicitată la Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 04.09.2019“. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii