Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți bărbați din Piața Chiliei, acuzați de trafic de droguri, menținuți în arest

ro

13 Jun, 2020 16:49 1920 Marime text
 
         * Membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China.
 
Tribunalul Constanța a decis menținerea în stare de arest preventiv a nouă dintre cele 15 persoane cercetate în dosarul drogurilor din Piața Chiliei. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Tot în acest caz, alte șase persoane se află sub control judiciar.
 
Cei 15 inculpați sunt cercetați de procurorii DIICOT Constanța.
 
Conform anchetatorilor, inculpații sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
 
Potrivit DIICOT Constanța, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.
 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii