Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:15 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistraţii de la Mangalia vor judeca dosarul în care un fost primar din judeţ este cercetat de inspectorii de integritate

ro

24 Apr, 2019 00:00 637 Marime text
În toamna anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în instanţă pe Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu. În dosarul 3585/118/2018, ANI are calitatea de reclamant, iar pârâţii sunt: Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu, SC La Titu Frumosu SRL şi UAT Comuna Bărăganu, prin Primar. Dosarul a fost înregistrat iniţial pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa şi avea ca obiect „anulare act administrativ“.  
 
La termenul din februarie 2019, magistraţii au admis excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa, invocată de instanţă, din oficiu, şi au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Mangalia.
  
Asta în timp ce societatea comercială La Titu Frumosu SRL este suspectată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA Constanţa, din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, „în perioada 2015 - 2017, inculpata Neague Magdalena, în calitate de administrator împuternicit al SC La Titu Frumosu SRL, beneficiind de ajutorul inculpatului Neague Titu, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care fie nu le lucrase, fie nu le deţinea în baza unor documente justificative perfect valabile“.

„O parte din aceste documente au fost puse la dispoziţie de către primarul comunei Bărăganu, inculpatul Neague Titu. Prin aceste demersuri, inculpata Neague Magdalena a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asigurătoare asupra conturilor deţinute de către inculpaţii Neague Magdalena, SC La Titu Frumosu SRL şi Neague Titu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză“, conform DNA.

Citeşte şi:
 
Inspectorii de la Integritate, la judecată cu un fost primar din judeţul Constanţa

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii