Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:17 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Diniţă, fostul şef al Poliţiei Rutiere, achitat. Primul termen în apel, 17 septembrie

ro

25 Jul, 2018 00:00 845 Marime text
Tribunalul Bucureşti a decis achitarea, în primă instanţă, a comisarului-şef de poliţie Lucian Diniţă, fostul director al Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti.
 
Instanţa a concluzionat că fapta de care a fost acuzat comisarul-şef de poliţie Lucian Diniţă nu există.
 
Soluţia privind achitarea a fost atacată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, primul termen în apelul cauzei fiind stabilit pentru data de 17 septembrie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel, aceasta va fi definitivă.
 
În cauză, Lucian Diniţă este suspectat că ar fi primit de la afaceristul Gheorghe Deaconeasa produse alimentare în valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani şi cinci kilograme de păstrăv.
 
Conform actului de sesizare a instanţei, Lucian Diniţă este acuzat de trafic de influenţă, Gheorghe Deaconeasa este bănuit de cumpărare de influenţă, iar în sarcina lui Marcel Ilie, vicepreşedinte şi membru în Comitetul Executiv Regional al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română - Regiunea 1 Bucureşti, s-a reţinut infracţiunea de complicitate la cumpărare de influenţă.
 
Lucian Diniţă a fost destituit în aprilie 2014, în cazul ofiţerului prins cu permis fals.

Ti-a placut articolul?

Comentarii