Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:26 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luare de mită Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, a fost condamnat

ro

26 Jan, 2022 09:34 6647 Marime text


Mihai Bușu, fost inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, a fost condamnat!
 
Tribunalul constanța a admis acordul de recunoastere a vinovăției încheiat de DNA Constanța cu Buşu Mihai și a decis condamnarea acestuia la trei ani de închisoare, pentru luare de mită.
 
Instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei.
 
Obligații
 

„Obligă pe inculpatului Buşu Mihai ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, potrivit minutei judecătorești.

 

„Impune inculpatului Buşu Mihai obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, pe durata termenului de supraveghere. Impune inculpatului Buşu Mihai obligaţia ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța sau Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanța, la alegerea consilierului de probațiune, pe o perioada de 90 de zile“, se mai arată în decizia magistraților.

 
Fostului inspector al Administrației Județene a Finanțelor Publice i-a fost aplicată pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi funcţionar în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pe o durată de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
 
„Constată că suma de bani primită de inculpat cu titlu de mită, pusă la dispoziţie de către Serviciul Județean Anticorupție Constanța, a fost recuperată de către anchetatori“, potrivit minutei judecătorești.
 
Dosarul a fost soluționat de judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii