Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanța s-a dat cea mai mare condamnare pentru viol! Decizia nu este definitivă

ro

28 Nov, 2022 13:16 22715 Marime text
 
 
  • Conform procurorilor, violatorul ar fi fost chiar tatăl vitreg al fetelor. Acesta ar fi avut și un complice, după cum arată anchetatorii, chiar pe mama copilelor. Ambii au fost condamnați la închisoare cu executare.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a doi soți din Constanța după ce fetele lor ar fi fost violate timp de șapte ani. Conform procurorilor, violatorul ar fi fost chiar tatăl vitreg al fetelor. Acesta ar fi avut și un complice, după cum arată anchetatorii, chiar pe mama copilelor. Ambii au fost condamnați la închisoare cu executare și obligați să le achite fetelor daune de 80.000 de euro. Nemulțumiți, cei doi soți au contestat decizia primei instanțe, la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe scurt, conform actului de sesizare a instanței, bărbatul, de 44 de ani, din Constanța, este acuzat de: viol - aproximativ 240 de acte materiale, agresiune sexuală, aproximativ 96 de acte materiale și rele tratamente aplicate minorului.
 
Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2013 – 2020, bărbatul (recidivist) și-ar fi violat fiicele vitrege, acestea având în prezent 15 și 17 ani.
 
Totodată, tot în prezenta cauză, procurorii au decis trimiterea în judecată a soția bărbatului, mama a două dintre cele trei victime. Femeia este bănuită să știa de faptele bărbatului, însă nu a sesizat autoritățile.
 
În primă instanță, bărbatul a fost condamnat la 29 de ani de închisoare, aceasta fiind, potrivit datelor noastre, cea mai mare pedeapsă aplicată pentru viol la Constanța
 
Femeia, mama fetițelor, a fost condamnată la 12 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la viol în formă continuată, pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la agresiune sexuală în formă continuată și pentru săvârșirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.
 
Cei doi inculpați trebuie să le achite fetelor daune de 80.000 de euro.
 
Decizia judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Recent, noul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii decembrie 2022.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă. 
 
Alt caz – 22 de ani de temniță  
 
Zilele trecute, Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat acuzat de viol rele tratamente aplicate minorului şi împiedicarea accesului la învăţământ general obligatoriu.
 
Instanța i-a aplicat individului 22 de ani de detenție, însă sentința nu este una definitivă!
 
Judecătoria a admis în parte acțiunea civilă exercitată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pentru persoana vătămată minoră și l-a obligat inculpat la plata către persoana vătămată minoră a sumei de 20.000 Euro (la cursul BNR din ziua plății), cu titlu de daune morale.
 
În continuare, instanța a decis ca inculpatul să rămână în stare de arest preventiv!
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii