Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justitie Constanta Închisoare cu executare pentru un bărbat care a furat o trotinetă electrică dintr-un tren

ro

02 Jan, 2024 11:18 847 Marime text



1 an și 3 luni de închisoare cu executare pentru un bărbat, din Constanța, acuzat că ar fi furat o trotinetă electrică dintr-un tren, care circula pe relația Mangalia – Craiova.
 
Decizia privind condamnarea nu este una definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.  
 
Analizând actele și lucrările dosarului instanța reține următoarele:
 
În fapt, din procesul-verbal de sesizare din august 2023, un bărbat ce se afla în trenul R8808, care circula pe relația Mangalia – Craiova, în timp trenul se afla în așteptare în stația CF a tras semnalul pentru frânare în caz de urgență.
 
Apoi a alertat lucrătorii de poliție cu privire la sustragerea de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc a unei trotinete electrice de pe culoarul vagonului, persoana în cauză fugind din tren către vegetația dinspre Lacul Techirghiol (vizavi de baza de tratament de pe malul lacului).
 
Lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea autorului, interceptarea și imobilizarea acestuia în proximitatea vegetației situate lângă Lacul Techirghiol.
 
Bărbatul în cauză, identificat în persoana inculpatului, avea asupra sa o trotinetă electrică, despre care a susținut verbal că ar fi achiziționat-o de la o persoană necunoscută.
 
Recent, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
Judecătorii au decis ca pedeapsa să se execute în regim de detenție.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
500 lei doza de cocaină
Percheziții DIICOT, la Constanța. S-a lăsat cu o arestare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii