Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Bel Damali SRL, obligată de instanță să-i achite primarului municipiului Constanţa peste 2.200 de lei

ro

12 Apr, 2024 17:00 499 Marime text
  • Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au obligă recurentul Bel Damali SRL la plata către intimatul Primarul Municipiului Constanţa a sumei de 2.261 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
  • Bel Damali SRL este controlată de George Niță și Laurențiu Pena, fiecare cu câte 50% din capitalul social.
  • Cei doi asociați sunt și administratorii societății.
 
Numulțumită de decizia judecătorilor Tribunalului Constanța în dosarul cu Primăria Constanța, Bel Damali SRL a făcut recurs la Curtea de Apel Constanța.
 
În ședința din data de 11.04.2024, judecătorii Curții de Apel Constanța s-au pronunțat în dosarul dintre Bel Damali SRL (recurent reclamant) și Primarul Municipiului Constanţa (intimat pârât). Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au obligă recurentul la plata către intimat a sumei de 2.261 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
 
„Respinge recursul, ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimat a sumei de 2.261 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, pe 11.04.2024“, se spune în soluția pe scurt.
 
Reamintim că pe pe data de 21.11.2023 pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios-administrativ și fiscal a fost înregistrat dosarul cu indicativul 2462/118/2023 cu obiectul - anulare act administrativ. Părțile dosarului sunt Bel Damali SRL – reclamant și Primarul Municipiului Constanța – pârât.
 
În ședința din 27.09.2023, magistrații au respins cererea. „Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Bel Damali SRL în contradictoriu cu pârâtul primarul municipiului  Constanţa ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 4.046 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 27.09.2023, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC“, se spune în soluția pe scurt.
 

 
Despre Bel Damali SRL
 
 
Înființată în anul 2017, firma are sediul social pe strada George Enescu, nr. 6A din comuna Lumina, Județul Constanța și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Asociații firmei sunt: George Niță și Laurențiu Pena, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Cei doi asociați sunt și administratorii societății.
 
Potrivit termene.ro, George Niță mai este asociat în Marconstruct Actual Building SRL, Niță I. George Persoana Fizica Autorizata,  La Gemoda SRL, Infinity Kafeeria SRL și Agano Express SRL.
 
La rândul său, Laurențiu Pena este asociat și administrator în Mona & Lori SRL, Laro Smart Building SRL și Laro Residence SRL. În anul 2023, societatea a avut o cifră de afaceri de zero lie și o pierde de 11.253 lei.
 
 
Primăria Constanța a eliberat un act de urbanism pentru Bel Damali SRL
 
 
Reamintim că în anul 2022, Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Bel Damali SRL, care intenționa să investească în municipiul Constanța. Documentul a fost emis pe 30 mai 2022, având numărul 1049, conform registrului, și vizează construirea unui imobil D+P+Mezanin+4E cu funcțiunea locuințe colective și comerț la parter și mezanin și împrejmuire teren întrucât nu se încadrează în nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (regim de înălțime - P+4E).
 
În anul 2020, APM Constanța a decis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „construire imobil S+P+mezanin+4E cu funcțiunea de locuințe colective și spațiu comercial la parter și împrejmuire teren cu condiția încadrării în înălțime maxim=20,00m”, amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, str. Nespecificată, zona Campus, Tarla 56, lot 1-4, titular al proiectului fiind Bel Damali SRL prin Pena Laurențiu.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.

 
Citește și:

 
Primăria a eliberat certificatul de urbanism pentru Bel Damali SRL, care va ridica un bloc în municipiul Constanța
 
Bloc de patru etaje, în zona Campus din Constanța. Cine este investitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii