Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu pretinsul călugăr Cristi Călin. Decizia instanței, definitivă

ro

22 Sep, 2023 19:50 1432 Marime text
Arhiepiscopia Tomisului a transmis printr-un comunicat de presă să Înaltpreasfințitul Teodosie a câștigat procesul intentat împotriva acuzațiilor aduse de pretinsul călugăr Cristi Călin. 

Potrivit sursei citate, la termenul din 12.09.2023, reprezentantul convențional al Înaltpreasfințitului Teodosie, avocat Stanciu Irina Luminita a solicitat respingerea plângerii formulată ca fiind inadmisibilă. 

„Curtea de Apel Constanța, secția penală a dispus, astăzi 22.09.2023, în baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod procedură penală respingerea plângerii formulată de petentul CĂLIN CRISTI împotriva ordonanţei nr. 1030/P/2022 din data de 22.02.2023 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, menţinută prin ordonanţa nr. 27/II/2/2023 din data de 22.05.2023 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ca inadmisibilă. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală a obligat petentul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă“ - au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Reamintim că, în urmă cu un an, referitor la acuzele aduse ÎPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în presă “călugărul-amant”, Arhiepiscopia Tomisului a făcut următoarele precizări:

ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului.

Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii.

Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii.

Citește și: 

Arhiepiscopia Tomisului dezminte acuzațiile aduse lui ÎPS Teodosie în scandalul deputatului Bălășoiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii