Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanța de fond a dictat desființarea lucrărilor neautorizate Alfa Medical Distribution a contestat decizia judecătoriei la Tribunalul Constanța

ro

09 Mar, 2024 16:48 752 Marime text
  • Administratorii depozitului de medicamente de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța a declarat recurs în dosarul cu nr. unic 26676/212/2021, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, având ca obiect autorizare desfiinţare lucrări (legea 50/1991)
  • Este vorba despre Alfa Medical Distribution SRL care are calitatea de apelant în dosar împotriva primarului municipiului Constanța, intimat reclamant
  • Instanța de fond, respectiv Judecătoria Constanța a admis cererea de chemare în judecată a primarului municipiului Constanța în contradictoriu cu pârâta la termenul din 17 ianuarie 2024
  • Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecarea apelului în acest dosar


Administratorii depozitului de medicamente de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța a declarat recurs în dosarul cu nr. unic 26676/212/2021, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, având ca obiect autorizare desfiinţare lucrări (legea 50/1991).


Este vorba despre Alfa Medical Distribution SRL care are calitatea de apelant în dosar împotriva primarului municipiului Constanța, intimat reclamant. Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecarea apelului în acest dosar.


Instanța de fond, respectiv Judecătoria Constanța a admis cererea de chemare în judecată a primarului municipiului Constanța în contradictoriu cu pârâta la termenul din 17 ianuarie 2024.


Iată soluția pe scurt: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul primarul municipiului Constanța în contradictoriu cu pârâta Alfa Medical Distribution SRL. Obligă pârâta să aducă la starea inițială imobilul situat în municipiul Constanța, prin desfiinţarea lucrărilor menționate în procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamantul ca, în caz de neîndeplinire de către pârâtă, în termenul stabilit de instanță în acest scop, a sus-menționatei obligații de a face, să procedeze, pe cheltuiala pârâtei, la aducerea la îndeplinire a obligației de desființare a lucrărilor edificate nelegal stabilite prin prezenta hotărâre. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 20 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanța, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri. Pronunțată prin punerea soluției la dispozi?ia părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 17.01.2024”.
 
SC Alfa Medical Distribution SRL  
Firma, care a luat ființă în anul 2010, are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Macilor și punct de lucru pe strada Industrială nr.6.
Alexandru Doru Constantin, născut pe 21.05.1973, în Medgidia, este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.
Compania figurează cu 3.900 achiziții directe potrivit www.termene.ro.
În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 323.291 lei, un angajat și profit de 933 lei.
Reamintim, în aprilie 2018, SC Alfa Medical Distribution SRL a obținut acordul Primăriei Constanța pentru ridicarea unui imobil P+1, cu destinația depozit produse farmaceutice.
În acest sens, Primăria Constanța a emis autorizația de construire nr. 462 pentru „Construire imobil P+1e birouri și depozit produse farmaceutice, împrejmuire teren și organizare de șantier“. Investiția va fi realizată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 261.  

Date despre proiect 
 
Alfa Medical Distribution SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+1e - birouri și depozit produse farmaceutice, împrejmuire teren și organizare de șantier“. Obiectivul este amplasat pe terenul intravilan situat în municipiul Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu, sola 58, parcela A 592/20, lot 1. Lotul în suprafață de 855 mp, conform actelor și măsurătorilor, se află în proprietatea Alfa Medical Distribution SRL, conform contractului de vânzare autentificat cu nr. 1209 din 9.05.2017.
Amplasamentul studiat are următoarele vecinătăți: la nord - Iancu Arghir, la sud - lot 3 (alee de acces) și Pîrvu Constantin, la est - bulevardul Aurel Vlaicu - DJ 664, la vest - parcela A592/20, lot 2. Accesul principal pe teren se face din DJ 664, pe latura de est a sitului. Din punct de vedere topografic, terenul este relativ plat, prezentând denivelări nesemnificative.




Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Primăria Constanța pierde definitiv procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcții în dosarul Alfa Medical Distribution

Primăria Constanța contestă în instanță un proces-verbal, după un control al Inspectoratului de Stat în Construcții legat de PUD-ul Alfa Medical Distribution

Consiliul Local Constanța și Alfa Medical Distribution SRL pierd procesul cu Prefectura Constanța. Decizia nu este definitivă
 
Prefectura Constanța atacă investiția SC Alfa Medical Distribution SRL. Se solicită anularea în instanță a PUD-ului! (document)

Depozitul de produse farmaceutice al investitorului Alfa Medical Distribution SRL prinde contur
 
Constănțenii, consultați pentru PUZ-ul inițiat de Alfa Medical Distribution SRL. Este vizată construirea unui depozit de produse farmaceutice

Depozit de produse farmaceutice, ridicat pe bulevardul Aurel Vlaicu. Cine este investitorul (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii