Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, poliţişti! Proces important câştigat în instanţă! Se preconizează sute de lei în plus la salariu (document)

ro

16 Jul, 2018 00:00 102273 Marime text
Tribunalul Ialomiţa a soluţionat, în primă instanţă, un dosar important pentru toţi poliţiştii din ţară! Conform reprezentanţilor Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“, „dacă această hotărâre este menţinută în recurs, reclamanţii vor primi minimum 850 de lei lunar, în plus, la salariu“. „Asta doar pentru perioada de activitate a HG 1/2017 (1.02.2017-decembrie 2017). De la 1 ianuarie 2018, întrucât salariul minim brut pe ţară a crescut la 1.900 de lei, creşterea va fi în jur de 1.500 de lei lunar. Implicaţiile sunt enorme, la nivelul întregului sistem de ordine publică şi apărare naţională, întrucât, dacă MAI este nevoit să schimbe procedura de salarizare la poliţişti, din perspectiva modului de raportare la salariul minim brut pe ţară, trebuie să o schimbe, evident, pentru aceeaşi raţiune, şi la militarii (pompieri, jandarmi) din MAI, ceea ce va obliga în timp scurt pe SRI, MAN, SPP etc. să procedeze la fel“.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, vineri, instanţa a dispus obligarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa să se „conformeze prevederilor HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în sensul recalculării şi acordării reclamanţilor, de la data de 1.02.2017, a salariului minim brut în cuantum de 1.450 de lei, pe care îl echivalează cu salariul de funcţie al fiecărui reclamant, fără alte sporuri şi adaosuri incluse în acesta“. Decizia Tribunalului Ialomiţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea recursului urmând a se depune la Tribunalul Ialomiţa - Secţia Civilă.
 
Conform reprezentanţilor Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“, decizia mai sus precizată este „prima hotărâre judecătorească prin care un tribunal a obligat un inspectorat de poliţie să recalculeze salariile de funcţie ale reclamanţilor şi să le ridice la valoarea de 1.450 de lei, fără alte sporuri şi sume compensatorii incluse în salariul de funcţie“.
 
(...) Dacă această hotărâre este menţinută în recurs, şi nu există motive să credem că nu va fi menţinută, reclamanţii vor primi minimum 850 de lei lunar, în plus, la salariu. Asta doar pentru perioada de activitate a HG 1/2017 (1.02.2017-decembrie 2017). De la 1 ianuarie 2018, întrucât salariul minim brut pe ţară a crescut la 1.900 de lei, creşterea va fi în jur de 1.500 de lei lunar. Implicaţiile sunt enorme, la nivelul întregului sistem de ordine publică şi apărare naţională, întrucât, dacă MAI este nevoit să schimbe procedura de salarizare la poliţişti, din perspectiva modului de raportare la salariul minim brut pe ţară, trebuie să o schimbe, evident, pentru aceeaşi raţiune, şi la militarii (pompieri, jandarmi) din MAI, ceea ce va obliga în timp scurt pe SRI, MAN, SPP etc. să procedeze la fel. Altfel, se va ajunge la revolte“, se mai arată într-un mesaj al reprezentanţilor Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Tribunalului Ialomiţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PULPAN LILIAN 12 Nov, 2019 12:18 Cel mai bine ar fi sa postati motivarea integrala,pentru a beneficia toti cei care inca nu s-au adresat instantelor de judecata,pentru a ,,GENERA,,o practica unitara la toate instantele
  • Leu 17 Jan, 2019 13:26 Doamne ajuta.........ar fi o stare de normalitate.....nu ca in clipa de fata cand suntem platiti pe baza unor legi abrogate.......culmea legi care in perioada lor nu s-au aplicat....gen Legea 284/2010