Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscrierea la clasa pregătitoare! Iată listele cu circumscripțiile școlare pentru Constanța. Câte locuri sunt disponibile în unitățile de învățământ (DOCUMENTE)

ro

29 Mar, 2022 00:00 1541 Marime text
Copii intrând în clasa pregătitoare, cu părinții. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Noutatea privind circumscripțiile școlare la Constanța, a fost, după cum a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, pentru ZIUA de Constanța, că, anul acesta directorii unităților de învățământ au fost cei care au propus circumscripțiile.
  • La Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ sunt aprobate două clase, cu o capacitate de 44 de locuri.
S-a dat oficial startul înscrierii în învățământul primar anul școlar 2022 – 2023!
 
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a publicat ieri, 28 martie 2022, listele cu circumscripțiile școlare pentru întreg județul, dar și planul de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023.
 
Noutatea privind circumscripțiile școlare la Constanța, a fost, după cum a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, pentru ZIUA de Constanța, că, anul acesta directorii unităților de învățământ au fost cei care au propus circumscripțiile.
 
„La nivelul ISJ Constanța s-au creat subcomisii pentru municipiul Constanța, din care fac parte directori ai unităților de învățământ din diferite zone ale orașului și, pentru prima dată, la nivelul ISJ Constanța, directorii unităților de învățământ au propus propriile circumscripții școlare“, a precizat inspectorul școlar general.
 
Listele complete cu arondarea școlilor pentru Constanța, Cernavodă, Hârșova, Mangalia, Medgidia, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu și Valu lui Traian pot fi accesate în secțiunea Documentele.
 
Câte clase sunt disponibile la unitățile de învățământ din Constanța
 
În ce privește planul de școlarizare la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022 – 2023, este de menționat că, potrivit informațiilor oficiale, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ sunt aprobate două clase, cu o capacitate de 44 de locuri, iar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, câte o clasă, cu 22 de locuri.
 
La nivelul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, dar și al școlilor „Marin Sorescu“ și 31 a fost aprobată câte o singură clasă, cu 22 de locuri.
 

Câte două clase, cu o capacitate de 44 de locuri, au fost aprobate și la școlile 10, 11, 17, 22, 3, 33 și 14.
 
Trei clase, cu o capacitate de 66 de locuri, au fost aprobate pentru Școala „Dimitrie Știubei“, Școala 18, Școala 23, Școala 40 și Școala nr. 6.
 
La nivelul unităților de învățământ Școala 16, Școala 28, Școala 29, Școala 43, Școala 7, Școala 8, dar și Școala 37 au fost aprobate câte patru clase, cu o capacitate de 88 de locuri.
 
Câte cinci clase pregătitoare, cu o capacitate de 110 locuri, au fost aprobate pentru Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu“, dar și la Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir“.
 
La Școala nr. 24 „Ion Jalea“ sunt aprobate șase clase, cu 132 de locuri, la fel ca la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, precum și la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“.
 
Listele complete privind cifrele de școlarizare pot fi accesate în Secțiunea Documente.
 
Cererile de înscriere se pot depune la sediile unităților de învățământ începând cu data de 11 aprilie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Când începe înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Calendarul complet al înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2022—2023 (DOCUMENT)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii