Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare pe viață pentru un bărbat din Constanța! Anunțul judecătorilor de la Curtea de Apel

ro

15 Dec, 2022 13:09 6672 Marime text


Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis menținerea în stare de detenție a unui bărbat, de 41 de ani, acuzat de omor calificat!
 
Decizia este definitivă.
 
Noul termen în apel a fost stabilit pentru la anul.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art.362 alin.1,2 Cod procedură penală raportat la art.208 alin.4 Cod procedură penală și art.207 alin.4 Cod procedură penală, Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive faţă de inculpat. Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.

 
Cel în cauză este suspectat că și-ar fi ucis prin înjunghiere cumnata!
 
Conform procurorilor, fapta a avut loc în cartierul Medeea din Constanța, iar victima a fost înjunghiată de 42 de ori.
 
Date din anchetă
 

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 19 septembrie 2021, în jurul orelor 17.00, în cursul unui conflict spontan, în cursul căruia victima intervenise în sprijinul surorii ei, concubina inculpatului, de care aceasta dorea să se despartă, în locuinţa sa din Constanța, (cartier Medeea) inculpatul a ucis-o pe victima (...), pe care a înjunghiat-o cu cuţitul în zonele toracelui, abdomenului şi membrelor în mod repetat, astfel încât i-a provocat nu mai puţin de 42 de plăgi înjunghiate, leziuni ce au dus la moarte, prin acţiunea sa de violenţă agresorul dând dovadă de cruzime faţă de victimă.

 

Tribunalul Constanța a decis în primă instanță condamnarea inculpatului la închisoare pe viață.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, noul termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.   
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii