Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru o femeie care a vandalizat și incendiat o mașină de poliție din Constanța

ro

27 Oct, 2020 00:00 2047 Marime text
  • Femeie a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei. Ulterior, ea a furat interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei spate a autoturismului.

O femeie, de 41 de ani, din localitatea Poarta Albă, județul Constanța, trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, pentru furt calificat, distrugere, violare de domiciliu, amenințare și influențare a declarațiilor a fost condamnată la închisoare cu executare.

Judecătoria Medgidia a decis condamnarea femeii la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, hotărârea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.

Instanța a confirmat măsura internării medicale a inculpatei, aflată internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, într-o unitate sanitară de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

În sarcina inculpatei s-au reținut, potrivit rolii.ro, că, aproape de jumătatea lunii aprilie 2016, a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei din dotarea Postului de Poliție Poarta Albă, marca Dacia, model Logan. Doi ani mai târziu a spart un geam de tip termopan de la o biserică. Tot în aprilie, însă în 2018, a pătruns în incinta curții Postului de Poliție Poarta - Albă, prin escaladarea gardului împrejmuitor, după care, prin forțarea încuietorii portierei stânga față, a autospecialei de poliție, a sustras din interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei spate a autoturismului. Un an mai târziu, în aprilie 2019, a provocat distrugeri la ușa de acces de la intrarea în Postul de Poliție Poarta - Albă, spărgând geamul ușii tip termopan cu o piatră.

Ulterior, în luna mai 2019, inculpata a pătruns fără drept în locuința unei alte femei pe care a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie că o va omorî dacă nu își va retrage o plângere depusă la poliție, referitoare la furtul unui telefon mobil, tăindu-i totodată o plasă de protecție împotriva tânțarilor ce era montată la ușa de la intrarea în locuința sa.

La termenul de judecată din luna septembrie 2020, inculpata, internată in spital, a comunicat instanței prin intermediul videoconferinței, că recunoaște săvârșirea fapte lor, formulând cerere de judecare a cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.


Citește și

Tânăra care ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate mai are de trecut un hop, până la libertate

Achitare definitivă într-un caz de ultraj la Constanța
„Reacţia organelor de poliţie şi jandarmerie a fost disproporţionată şi incoerentă“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii