Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul celor doi polițiști locali din județul Constanța, acuzați că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței

ro

18 Sep, 2022 14:55 1311 Marime text

 
  • Conform procurorilor, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței Locale din comună, inculpații, agenți de poliție comunitară, l-au agresat fizic pe numitul (...), numitul A.A. ținându-l pe acesta în timp ce C.C. i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și a abdomenului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 
Intro
Judecătoria Constanța a stabilit primul termen în dosarul a doi polițiști locali din județ acuzați că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței.
 
Procesul începe luna viitoare, iar oricare va fi decizia judecătoriei va putea fi contestată la instanța superioară.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că la data de 28 iulie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței Locale din comună, inculpații, agenți de poliție comunitară, l-au agresat fizic pe numitul (...), numitul A.A. ținându-l pe acesta în timp ce C.C. i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și a abdomenului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 
Cei doi polițiști au fost trimiși în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Judecătoria a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul competenșei materiale și teritoriale, a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul regularității rechizitoriului emis, a constatat legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale, precum și legalitatea efectuării actelor de urmărire penală.
 
Instanța a dispus începerea judecății cauzei privindu-i pe inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Polițiști din Constanța, amenințați cu un topor! Prima condamnare. Dosarul, în apel (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii