Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului!

ro

10 May, 2017 12:14 3299 Marime text
Începe judecata lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului!

Iată minuta instanţei

Curtea de Apel Constanţa a respin azi cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii PETRESCU TEODOSIE, BECA STERE, COJOCARU CIPRIAN IOAN şi ŞTEFAN AURELIAN, ca nefondate.

Instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr 230/P /2017 din 02.02.2017 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa privind judecata inculpaţilor PETRESCU TEODOSIE, BECA STERE, MALAXA BOGDAN PETRIŞOR, NADOLEANU GHEORGHE, COJOCARU CIPRIAN IOAN şi ŞTEFAN AURELIAN, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Mai mult, Curtea de Apel a dispus „începerea judecăţii în cauză faţă de inculpaţii: PETRESCU TEODOSIE, pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administarate de acestea sau în numele lor prev. de art. 181 alin.1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal. BECA STERE , pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administarate de acestea sau în numele lor prev. de art. 181 alin.1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. MALAXA BOGDAN PETRIŞOR, pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administarate de acestea sau în numele lor prev. de art. 181 alin.1 din Legea nr. 78/2000, cu art.5 Cod penal. NADOLEANU GHEORGE, pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administarate de acestea sau în numele lor prev. de art. 181 alin.1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. COJOCARU CIPRIAN IOAN, pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administarate de acestea sau în numele lor prev. de art. 181 alin.1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. ŞTEFAN AURELIAN, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administarate de acestea sau în numele lor prev. de art. 184 şi art. 181 alin.1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art.32 alin.1 Cod penal“.

Instanţa a menţinut măsurile asiguratorii dispuse prin ordonanţa din 12 octombrie 2016 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

Dispune trimiterea dosarului la completul de judecată pentru a stabili primul termen de judecată.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu contestaţie în 3 zile de la comunicarea copiei minutei.

UPDATE

Printr-o informare publică, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va ataca decizia Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii