Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte, decizie crucială în legătură cu serviciul de pilotaj în porturile Constanța și Mangalia

ro

18 Jun, 2021 21:35 2168 Marime text
 
Magistrații Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal din Înalta Curte de Casație și Justiție a României au luat o decizie crucială în legătură cu serviciul de pilotaj în porturile Constanța și Mangalia!
 
Potrivit datelor oficiale, Curtea Supremă a anulat decizia luată de judecătorii Curții de Apel Constanța, pe 21 decembrie 2020, prin intermediul căreia s-a decis suspendarea executării Ordinului Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor nr.991/19.05.2020.
 
Ordinul afce referire la stabilirea porturilor și a căilor navigabile interioare pentru care serviciul de pilotaj al navelor maritime și fluviomaritime este obligatoriu și a modului de derulare a acestui serviciu.
 
Oficial
 

Decizia Curții de Apel Constanța - 21.12.2020 - Solutia pe scurt: Hot.190/CA: Respinge, ca nefondată, excepţia prematurităţii cererii. Respinge excepţia lipsei de interes şi a lipsei de obiect ca nefondate. Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor nr.991/19.05.2020 până la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului nr.458/36/2020. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Constanţa. Pronunţată azi, 21.12.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei- jud.red. C.Trifanov. Document: Hotarâre  190/2020  21.12.2020

  
Înalta Curte
 

Detalii soluţie: Respinge excepţiile invocate de intimată. Admite recursurile formulate de pârâtul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi de intervenienta Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” S.A. Constanţa împotriva sentinţei civile nr. 190/CA din 21 decembrie 2020 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia a II - a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi în rejudecare respinge acţiunea ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie în interesul pârâtului. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Definitivă.

 
Administrația Porturilor Maritime SA a preluat, începând cu data de 1 ianuarie 2021, serviciul de pilotaj în porturile maritime românești cu propriul corp de piloți.
 
Florin Goidea, director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, spunea la începutul anului că prin această acțiune s-a asigurat astfel „continuitatea manevrelor maritime în condiții de siguranță, fără a bloca industria portuară și economia națională“.
 
Tot potrivit lui Florin Goidea, preluarea serviciului de pilotaj a fost „determinată de faptul că, la 31 decembrie 2020, au expirat contractele încheiate cu cele patru firme de pilotaj (nr. Black Sea Waters, Maritime Pilot, Canal Services și Black Waters), iar acestea au refuzat să presteze serviciile de pilotaj, după această dată, în condițiile specificate în contractul cadru publicat pe website-ul administrației“.
 
Ca urmare a preluării serviciului de pilotaj de către Administrația Porturilor Maritime Constanța, în fața sediului companiei au avut loc două proteste spontane.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii