Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piloții maritimi și reprezentanții Administrației Porturilor Maritime, în dialog

ro

06 Jan, 2021 12:14 1174 Marime text


 Astăzi, la invitația Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, reprezentanții asociațiilor piloților din porturile maritime – Euxin Pilot, Tomis și Trident, s-au întâlnit cu conducerea CN APM SA pentru a discuta cel mai important subiect al acestor zile: schimbările din pilotajul maritim, de la 1 ianuarie 2021.

 „Suntem aici să vorbim despre piloți, despre situația lor în contextul actual. Pentru noi, pilotul este important și efectuarea unui serviciu de calitate, în condiții de maximă siguranță. De la 1 ianuarie 2021 efectuăm pilotajul cu corpul propriu de piloți, în prezent având 32 de piloți angajați și 4 dispeceri, membri ai asociațiilor dumneavoastră. Trebuie să căutăm împreună soluții la problemele actuale ale piloților, din acest motiv dialogul fiind absolut necesar”, a spus Florin Goidea, directorul general al CN APM SA. 

 S-a menționat faptul că de la începutul pandemiei, pentru Administrația Porturilor Maritime a fost o prioritate protecția piloților, asigurându-le echipamentele necesare în această perioadă.

Recent, conducerea CN APM a înaintat către Direcția de Sănătate Publică solicitarea ca piloții să fie incluși în grupa prioritară pentru vaccinare, aceștia fiind primii care vin în contact cu echipajele navelor străine, fiind expuși riscurilor.

 S-au mai abordat aspecte juridice ale activității de pilotaj, situații întâmpinate recent în porturile maritime, condițiile de muncă ale piloților angajați la CN APM SA, modul în care își desfășoară aceștia activitatea.

 Au fost preluate toate întrebările și preocupările reprezentanților asociațiilor, fiecare în parte urmând să fie analizată. Dialogul cu asociațiile de piloți va fi menținut continuu în perioada următoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii