Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

ro

18 Apr, 2024 09:18 801 Marime text



Fondul dosarului tragediei de la 2 Mai se află la Judecătoria Mangalia, noul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie 2024, ora 10.00, „pentru a se introduce în cauză şi a se cita Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor, pentru a se cita părţile civile Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana în vederea audierii şi pentru a se cita martorul Radu Gabriel în vederea audierii“, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



UPDATE 1 

La Judecătoria Mangalia au ajuns părinții lui Sebi. 

La Judecătorie a ajuns și avocatul Cuculis. 

Ce ar trebui să se întâmple astăzi...într-o normalitate, să seamăne dosarul. 24 cred că este data la care s-a amânat judecarea, să spunem așa,  pe procedura administrativă la Inspecția Judiciară , cererea facuta de către inspecție, a declarat Cuculis. 


UPDATE 2 

Vlad Pascu participă prin sistem video. 

UPDATE 3 

La termenul de astăzi, Vlad Matei Pascu este apărat de 5 avocați: Alin Trandafirescu, Jean Andrei și Adrian Bendeac, din Baroul București, Sorina Stoica și Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța, cea din urma fiind desemnată să asigure asistența juridică obligatorie pentru Vlad Matei Pascu.

UPDATE 4 

Sala de judecată este, ca de obicei, plină. Sunt prezente atât rudele îndoliate, cât și jurnaliști veniți la Mangalia pentru a relata ce se întâmplă la acest termen.

UPDATE 5

La dosarul cauzei sunt depuse doua cereri de amânare a cauzei.

UPDATE 6

Una din cereri face referire la sesizarea Inspecției Judiciare privind cererea de suspendare din funcție a magistratului care judeca acest dosar, adică judecătoarea Popoviciu.  Se cere amânarea cauzei pentru o dată de după 24 aprilie 2024.

UPDATE 7 

Procurorul de ședință a cerut respingerea acestei cereri, precizând ca dosarul poate fi judecată la acest termen.

La rândul său, avocatul Cuculis a declarat ca solicită și el amânarea cauzei.

UPDATE 8

Apărătorii lui Pascu nu sunt de acord cu amânarea cauzei. Se poate merge mai departe, spun apărătorii lui Pascu.

UPDATE 9

Avand cuvântul, tânărul Pascu a cerut respingerea cererii de amânare.

UPDATE 10 

Instanță admite cererea de amânare. Noul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 mai 2024, ora 10.00 

Mai mult, judecătoarea a anunțat în sala de judecată ca va formula și o cerere de abținere. 








Amintim că, Secţia pentru Judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fixat un nou termen - pentru data de 24 aprilie 2024 - în dosarul privind sesizarea Inspecției Judiciare în referire la propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.
 
Ioana Ancuța Popoviciu judecă dosarul accidentului de la 2 Mai.

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.



Citește și:

„Regret tragedia provocată!“Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii