Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gran Via Ghencea Sud, dezvoltatorul imobiliar din București, pierde procesul cu Fiscul din Constanța! (MINUTA)

ro

04 Jul, 2023 15:19 1599 Marime text


Gran Via Ghencea Sud
SRL a pierdut, în primă instanță, la Tribunalul București, procesul intentat Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale Constanța!
 
După deiberări care au durat mai multe săptămâni, judecătorii din Capitală au ajuns la concluzia că acțiunea deschisă de Gran Via Ghencea Sud este neîntemeiată.
 
Tribunalul București a respins acțiunea, decizia putând fi însă atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Iată minuta Hotărârii 3962/2023 a Tribunalului București:
 
Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Gran Via Ghencea Sud SRL în contradictoriu cu pârâtul Serviciul Public de Impozite și Taxe Locale Constanța ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal.
 
În cauză, este vorba despre dosarul cu numărul unic 8227/118/2022, ce vizează un certificat de atestare fiscală și care a ajuns la București după ce judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis în cauză excepția necompetenței materiale a instanței, firma reclamantă având sediul social în București, nu în Constanța.
 
Totuși, Gran Via Ghencea Sud SRL are un punct de lucru și în Constanța, pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 31.
 
Tribunalul Constanța a arătat în Hotărârea nr. 222/2023 de declinare că, în cauză, reclamanta Gran Via Ghencea Sud SRL, în contradictoriu cu pârâtul Serviciul Public de Taxe și Impozite Locale Constanța „a solicitat anularea în parte a Certificatului de atestare fiscală nr. 25797/16.06.2022, respectiv obligarea pârâtului la emiterea unui nou certificat de atestare fiscală şi la plata cheltuielilor de judecată“.
 
Judecătorii din Constanța nu au mai analizat această cerere pe fond, ci au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței, ca urmare a faptului că societatea reclamantă are sediul social în București.
 
Pe cale de consecință, dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului București, aflându-se în atenția Secției a II-a de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Despre Gran Via Ghencea Sud SRL
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, platforma Confidas.ro arată că societatea Gran Via Ghencea Sud SRL este controlată de Gran Via Romania SA, aceeași societate ce controlează și Martitimo Residence SRL, care, la începutul anului acestuia, a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru una dintre cele mai înalte clădiri din oraș.
 
Tot Confidas.ro arată că Gran Via Ghencea Sud SRL a fost înființată în anul 2008, are sediul social în București, pe strada Clucerului nr. 35 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În 2021, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 380.000 de lei și cifra de afaceri peste 500.000 de lei.
 
Gran Via Ghencea Sud SRL are un punct de lucru în Constanța, pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 31.
 
Asociat unic și administrator este Gran Via România SA, ai cărei asociați sunt Hisparom Capital SA București, alături de companiile spaniole Strada Capital SA, Burdin 2007 SL, ASUA Grupo Inmobiliario Sociedad Limitada, Inversiones GB Balboa SL, Enebro Cartera Inmobiliaria SL, Mobinversora HC Real Estate S, Cateras Reunidas SA, Servilugar SL, Servicios Y Finanzas Gamma SL, Paraschiva SL, Bedigain SL, Achievers Capital SL, Kolwezi SL, Fincas Urbanas Y Exploataciones Rurales de Aragon SL, Takarako SRL.
 
Asociați Gran Via Romania SA figurează și Ignacio Maria Barandiaran Legorburu, Jose Maria Francisco Iturriaga Zaldua, Monica Ruiz de Velasco Larrea, Joaquin Hervada Yanez, Fernando Beltran Aparicio, Juan Miguel Sarria Salcedo, Fernando Butista Sagues, Jose Aguinaga Cardenas și Pablo Marin Lopez Otero.
 
Administrator Gran Via Romania SA este Antoanela Virginia Comșa, administrator și președinte CA este Madaria HC Real Estate SRL, administrator și membru CA este Harfang Develops SL, iar alți administrator sunt Inversiones GB Balboa SL, Goxua Holding SL, Enebro Cartera Inmobiliaria SL și Burdin 2007 SL.
 
Cenzori sunt Optim Accounting Services SRL, Anca Elena Popescu și Anamaria Comșa, iar Luz Maria Portero Garcia este cenzor supleant.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Se cere preschimbarea termenului în procesul în care un dezvoltator imobiliar și primarul au fost obligați să desființeze lucrările de la un bloc din Constanța!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii