Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Autorizație de construire pentru Maritimo Residence SRL. Blocuri de 11 etaje, ajunse în etapa II

ro

12 Dec, 2023 17:00 1477 Marime text
  • Maritimo Residence SRL a obținut AC 1068 din 11 decembrie 2023, prin care se dorește construirea ansamblului rezidențial – imobil de locuințe colective S+D+P+11E
 
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru Maritimo Residence SRL, care dorește să construiască pe strada Ștefăniță Vodă nr. 35, lot 2 din Constanța.
 
Prin AC 1068 din 11 decembrie 2023, se dorește construirea ansamblului rezidențial – imobil de locuințe colective S+D+P+11E (etaj 11 format din duplex) cu parcare la subsol și demisol, amenajare drumuri acces, alei pietonale, parcaje subterane, spații verzi, mobilier urban, locuri de joacă exterioare, organizare de șantier - etapa II. Documentația este valabilă 24 de luni.
 

Maritimo Residence SRL, în datele Registrului ComerţuluiÎnfiinţată în anul 2006, Maritimo Residence SRL are sediul social în Bucureşti. Asociat unic este Gran Via România SA, cu sediul în Bucureşti.
 
Persoane împuternicite ale societăţii care se ocupă de cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii sunt: Gran Via România – administrator.
 

Despre Gran Via Ghencea Sud SRL


 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, societatea Gran Via Ghencea Sud SRL este controlată de Gran Via Romania SA, aceeași societate ce controlează și Martitimo Residence SRL, care, la începutul anului acestuia, a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru una dintre cele mai înalte clădiri din oraș.

 
Gran Via Ghencea Sud SRL a fost înființată în anul 2008, are sediul social în București, pe strada Clucerului nr. 35 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.

 
În 2021, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 380.000 de lei și cifra de afaceri peste 500.000 de lei. În anul 2022, firma a raportat 3 salariați, o cifră de afaceri de 34.434 lei și o pierdere ed 996.346 lei.

 
Gran Via Ghencea Sud SRL are un punct de lucru în Constanța, pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 31.
 

Asociat unic și administrator este Gran Via România SA, ai cărei asociați sunt Hisparom Capital SA București, alături de companiile spaniole Strada Capital SA, Burdin 2007 SL, ASUA Grupo Inmobiliario Sociedad Limitada, Inversiones GB Balboa SL, Enebro Cartera Inmobiliaria SL, Mobinversora HC Real Estate S, Cateras Reunidas SA, Servilugar SL, Servicios Y Finanzas Gamma SL, Paraschiva SL, Bedigain SL, Achievers Capital SL, Kolwezi SL, Fincas Urbanas Y Exploataciones Rurales de Aragon SL, Takarako SRL.

 
Asociați Gran Via Romania SA figurează și Ignacio Maria Barandiaran Legorburu, Jose Maria Francisco Iturriaga Zaldua, Monica Ruiz de Velasco Larrea, Joaquin Hervada Yanez, Fernando Beltran Aparicio, Juan Miguel Sarria Salcedo, Fernando Butista Sagues, Jose Aguinaga Cardenas și Pablo Marin Lopez Otero.
 
Administrator Gran Via Romania SA este Antoanela Virginia Comșa, administrator și președinte CA este Madaria HC Real Estate SRL, administrator și membru CA este Harfang Develops SL, iar alți administrator sunt Inversiones GB Balboa SL, Goxua Holding SL, Enebro Cartera Inmobiliaria SL și Burdin 2007 SL.
 
Cenzori sunt Optim Accounting Services SRL, Anca Elena Popescu și Anamaria Comșa, iar Luz Maria Portero Garcia este cenzor supleant.
 

Document de la Mediu

 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de investitorul Gran Via Ghencea Sud SRL, în municipiul Constanța. Este vorba de modificarea proiectului autorizat cu AC 2169 din 27 noiembrie 2019, prin continuarea lucrărilor ansamblului rezidențial de pe bulevardul Aurel Vlaicu prin construirea unei parcări supra și subterană pe mai multe niveluri cu încadrearea înregimului de înălțime aprobat  de 12 metri la cornșă sau atic, investiță realizată pe strada Ștefăniță Vodă nr. 31, municipiul Constanța.

 

Diminuarea etajelor

 
Aducem aminte că prin AC 811 din data de 31 august 2022, firma Gran Via Ghencea Sud modifică proiectul autorizat cu AC 176/2008 „pentru-construire ansamblu rezidențial 5 blocuri S+P+19E+E.teh,parcare subterana,spatii comerciale la parter și locuințe la etaje, amenajare drumuri de acces, alei, spații verzi, împremuire”- și AC NR.2169/2019 „pentru continuare de lucrări AC NR.176/2008 -lucrari ramase de executat cfm proces verbal receptie parțială nr.949/2017” prin diminuarea regimului de înălțime la 2S+P+11E (parter și etaj 11 format din duplexuri), amenajări interioare și exterioare, parcare la subsoluri, amenajări drumuri de acces, alei auto și pietonale, parcare supraeterană, spații verzi, mobilier urban, locuri de joacă exterioare, împrejmuire, organizare execuție-locuințe colective. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Reamintim că la începutul anului 2022, Agentia pentru Protectia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei de încadrare pentru proiectul celor de la Gran Via Ghencea Sud SRL. APM a decis că nu este necesară elaborarea unei evaluări asupra impactului asupra mediului. Este vorba de proiectul cu denumirea identică cu noua autorizație. 

Cotidianul ZIUA de Constanța a solicitat un punct de vedere, la momentul depunerii proiectului la Mediu, în noiembrie 2021, cu privire la situația în care proiectul se diminuează în înălțime. Președintele CA al Gran Via, Antoanela Comșa, a avut bunăvoința să ne răspundă la câteva întrebări legate de investiție. Antoanela Comșa a precizat că diminuate vor fi „5 din cele 8 câte va avea proiectul la final. Respectiv toate cele 5 clădiri ce au fost autorizate în 2008”. 

Întrebată de motivele pentru care s-a decis diminuarea clădirilor, președintele CA a motivate cu următoarele: „Costurile mult mai mari pentru o astfel de construcție în condițiile în care și prețurile materialelor de construire au crescut. Astfel, clădirile foarte înalte au o structură mai masivă, ceea ce diminuează suprafața utilă a apartamentelor. Fațada trebuie realizată cu tâmplărie de aluminiu (material al cărui preț a crescut foarte mult și oricum este mai scump decât PVC), vata în loc de polistiren. Mai multe căi de evacuare, mai multe instalații necesare pentru stingerea incendiilor, lifturi de dimensiuni mai mari și cu mai multe stații etc”. 
 

Alte documente

 
Amintim că prin CU 2778 din data de 13 septembrie 2021, Gran Via Ghencea Sud va modifica proiectul autorizat cu AC 2169/27.11.2019 „Continuare de lucrări la AC nr. 176/31.01.2008 – Construire amnasamblu rezidențial 5 blocuri S+P+19E+Et-parcare subterană, spații comerciale la parter și locuințe la etaje, amenajare drumuri acces, spații verzi și împrejmuire” prin construirea unei parcări supra și subterană pe mai multe niveluri – cu în cadrarea în regimul de înălțime aprobat – H=12 metri la cornișă sau atic.
 
Documentul are o valabilitate de 24 de luni. 
 
Amintim că pe data de 23 ianuarie 2020, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 473 - Modificare proiect autorizat cu AC nr. 176/31.01.2008 pentru «Construire ansamblu rezidenţial cinci blocuri S+P+19E+et. tehnic, parcare subterană, spaţii comerciale la parter şi locuinţe la etaje, amenajare drumuri de acces, alei, spaţii verzi şi împrejmuire» şi AC nr. 2169/27.11.2019 pentru «Continuare lucrări la AC nr. 176/31.01.2008» - lucrări rămase de executat conform proces-verbal de recepţie parţială nr. 949/22.12.2017 prin diminuare regim de înălţime la S+D+P+11e (etaj 11 format din duplexuri), amenajări interioare şi exterioare, parcare la subsol şi demisol, amenajări drumuri de acces, alei auto şi pietonale, parcare supraterană, spaţii verzi, mobilier urban, locuri de joacă exterioare, împrejmuire, organizarea execuţiei“.
 
Autorizaţia de construire nr. 176 din data de 31.01.2008 a fost emisă de municipalitate pentru societatea Gran Via Varianta SRL şi constă în „Construire ansamblu rezidenţial cinci blocuri S+P+19e+Et - parcare subterană, spaţii comerciale la parter şi locuinţe la etaje; amenajare drumuri acces, alei, spaţii verzi şi împrejmuire; (1.017 apartamente cu o cameră, cu două camere, cu trei camere, cu patru camere şi cu şase camere) finisaj exterior: faţadă ventilată cu finisaj metalic - alb, bej, verde“.
 
Autorizaţia de construire nr. 2169 din 27.11.2019, obţinută de Grand Via România SA, constă în „Continuare de lucrări la autorizaţia de construire nr. 176 din 31.01.2008 - construire ansamblu rezidenţial cinci blocuri S+P+19e+Et -parcare subterană, spaţii comerciale la parter şi locuinţe la etaje, amenajare drumuri acces, spaţii verzi şi împrejmuire (1.017 apartamente cu o cameră, cu două camere, cu trei camere, cu patru camere şi cu şase camere), finisaj exterior - faţadă ventilată cu finisaj metalic-alb, bej, verde“.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Gran Via Ghencea Sud, dezvoltatorul imobiliar din București, pierde procesul cu Fiscul din Constanța! (MINUTA)

Blocuri de 11 etaje, pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța. Cine este investitorul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii