Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 03 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgeta Tapangea a înregistrat un nou dosar la Tribunalul Constanța. Vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac de expropriere a imobilelor proprietate privată de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac (DOCUMENTE)

ro

13 May, 2023 00:00 1253 Marime text
  • Afacerista Georgeta Tapangea a înregistrat un nou dosar la Tribunalul Constanța, secția de contencios- administrativ și fiscal prin care cere anularea dispoziției nr.2.968/31.08.2022 emisă de primarul municipiului Constanța
  • Tapangea îl cheamă în judecată pe primarul municipiului Constanța care a dispus anul trecut exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea Grădini Publice în cartierul Tomis Nord, Zona Brotăcei – Tic Tic din municipiul Constanța”
  • Amintim că într-un alt dosar care vizează exproprierea imobilelor Georgetei Tapangea, în prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren
 

Afacerista Georgeta Tapangea a înregistrat un nou dosar la Tribunalul Constanța, secția de contencios- administrativ și fiscal prin care cere anularea dispoziției nr.2.968/31.08.2022 emisă de primarul municipiului Constanța.

De altfel, în dosarul nr. 3.367/118/2023, Tapangea îl cheamă în judecată pe primarul municipiului Constanța care a dispus anul trecut exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea Grădini Publice în cartierul Tomis Nord, Zona Brotăcei – Tic Tic din municipiul Constanța”, vezi secțiunea „documente”.

Amintim că într-un alt dosar care vizează exproprierea imobilelor Georgetei Tapangea, în prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren. Redăm soluția pe scurt: „ Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de către ***, de încuviin?are a executării silite solicitate de creditoarea ***.

Încuviin?ează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de DISPOZIŢIA DE PRIMAR nr. 2968/31.08.2022 privind exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local “Amenajarea gărdinii publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei-TicTac din Municipiul Constanţa”, în toate modalităţile de executare prevăzute de lege, în vederea realizării obligaţiei de predare a imobilului expropriat, reprezentat de teren în suprafaţă de 230 mp în faza de excavaţie, situat în ***, precum şi a cheltuielilor de executare efectuate în dosarul de executare nr. 1424/2022 împotriva debitoarei ***. Respinge, ca neîntemeiat, capătul de cerere privind încuviinţarea executării silite privind obligarea debitoarei la desfiinţarea oricărei construcţii existente pe teren.

Cu drept de apel pentru creditor în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată, astăzi, 27.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
Apelul a fost declarat chiar de către municipalitate, nemulțumită de decizia primei instanțe.
 
Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul.

Amintim că la mijlocul lunii ianuarie a.c., Georgeta Tapangea a primit o nouă amânare într-unul din dosarele pe care le are deschise în instanță! Este vorba de procesul pe fond de la Tribunalul Constanța privind anularea unui HCL ce privește exproprierea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Primăria Constanța vs. Georgeta Tapangea. Procesul privind executarea silită, la apel! Municipalitatea vrea desființarea clădirii

O nouă amânare în procesul deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța. Noutăți

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii