Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă și servicii fictive de cazare în Suceava. Ce acuzații aduce DNA

ro

02 Feb, 2022 16:07 1744 Marime text
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au intrat pe fir în legătură cu anumite servicii fictive de cazare în județul Suceava, ce ar fi fost folosite spre decontare la Garda de Coastă.

Informația a fost făcută publică în urmă cu scurt timp, chiar de către reprezentanții DNA, care au anunțat trimiterea în judecată, în acest dosar, a unui ofițer din cadrul Gărzii de Coastă, pe care l-au acuzat de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și uz de fals.

Dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Tribunalului Suceava.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă remis ZIUA de Constanța de către Direcția Națională Anticorupție:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
ASAFTEI DANIEL, ofițer de poliție la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră-Garda de Coastă Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și uz de fals,
BOSTĂ PAVEL-CRISTIAN, ofițer în cadrul Poliției de Frontieră Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată,
AGA GHEORGHE, ofițer în cadrul Poliției de Frontieră Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În cursul lunii noiembrie 2020, inculpatul Asaftei Daniel, ofițer de poliție la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră-Garda de Coastă Constanța, i-ar fi solicitat unui cunoscut, coinculpat în dosar, să îi procure și să îi trimită o factură pentru servicii fictive de cazare în județul Suceava, în vederea decontării frauduloase. Acceptând propunerea, acesta din urmă l-ar fi determinat pe un coleg ce deținea, împreună cu familia, o pensiune în localitatea Putna, județul Suceava să emită o factură și o chitanță pentru servicii fictive de cazare, pe numele primului menționat, documente pe care le-a transmis prin poștă. Inculpatul Asaftei Daniel ar fi depus documentele pentru decontare la Garda de Coastă Constanța, primind suma de 1.450 lei.

Procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul DGA-Serviciul Județean Anticorupție Suceava.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii