Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Scutea, fostul procuror general al României, iese la pensie!

ro

04 Aug, 2023 09:33 1002 Marime text
  • Gabriela Scutea, fostul procuror general al Parchetului Curții Supreme, iese la pensie începând cu data de 18 august 2023.
Magistratul Gabriela Scutea, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se pensionează!
 
Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cu unanitatea cererea sa de eliberare din funcție, prin pensionare, și a transmis președintelui României propunerea privind eliberarea din funcție.
 
Decizia a fost luată în cadrul ședinței Secției pentru Procurori de joi, 3 august 2023.
 
Gabriela Scutea, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, va ieși la pensie începând cu data de 18 august 2023.
 
Amintim, Gabriela Scutea a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) în data de 20 februarie 2020.
 
Potrivit Ministerului Public, anterior numirii în funcție, aceasta a ocupat poziții de conducere și de execuție la nivelul tuturor gradelor de jurisdicție, având o activitate de 24 de ani în cadrul Ministerului Public din România.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Președintele României și procurorul general al țării, Gabriela Scutea, dați în judecată, la Constanța. Cine a deschis procesul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii