Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele stareței de la Schitul Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, ucis de un bărbat care voia să se cazeze la mănăstire

ro

21 Jan, 2022 00:00 4465 Marime text

 
  • Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele: „Regretăm ce s-a întâmplat! Îi sfătuim pe cei care vin în curtea lăcașurilor de cult să manifeste un comportament adecvat. Mănăstirea se va ruga pentru sufletul celui ce a plecat, cât și pentru liniștirea sufletului celui ce a comis fapta, pentru că și acesta trebuie mângâiat sufletește“.  
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat și obținut internarea medicală provizorie, ca măsură de siguranţă, a unui bărbat, T.D., din Eforie, județul Constanța, într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care să înlăture starea de pericol pentru siguranţa publică.
 
Inculpatul – care suferă de schizofrenie paranoidă, tulburare mixtă de personalitate - este cercetat de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
Bărbatul este internat în prezent în clinica de psihiatrie de la Palazu Mare.
 
Inculpatul este suspectat că, în seara zilei de 06 decembrie 2021, a mers la mânăstirea Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, comuna Mircea Vodă, pentru a fi găzduit. Aici, pe fondul unor discuții, inculpatul l-ar fi lovit cu capul în figură pe fratele stareței, Veniamina Badea.
 
În cădere, spun anchetatorii, victima s-ar fi lovit lovit cu capul de gresia de pe podea, unde a rămas inconştientă.
 
La scurt timp, victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Cernavodă și, ulterior, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța, unde a decedat (28 decembrie 2021).
 
Fiind audiat, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei.
 
Cel în cauză este cunoscut ca fiind foarte evlavios și obișnuia să se deplaseze la diverse lăcaşuri de cult de pe raza judeţului Constanța.
 
Mai trebuie precizat că inculpatul a mai fost internat aproape în fiecare an, din 2010 până în prezent.
 
Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„Regretăm ce s-a întâmplat! Îi sfătuim pe cei care vin în curtea lăcașurilor de cult să manifeste un comportament adecvat. Mănăstirea se va ruga pentru sufletul celui ce a plecat, cât și pentru liniștirea sufletului celui ce a comis fapta, pentru că și acesta trebuie mângâiat sufletește“.  
 
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai precizat că reprezentanții lăcașului de cult nu doresc să discute pe marginea subiectului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorul criminalist Sadîc Zafer oferă explicații
Americanul care a înjunghiat un polițist la Eforie nu va fi trimis niciodată în judecată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii