Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost salvator ISU Constanța, în cătușe!

ro

28 Jun, 2021 00:00 3910 Marime text
  • Mihai Alexandru Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: „în ultimele luni, cazurile privind infracțiunile sexuale asupra minorului au crescut“.

Judecătoria Constanța a decis ca plutonierul adjutant Adrian Strătilă, fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, să rămână în arest!
 
Cel în cauză este acuzat de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale, agresiune sexuală, şi coruperea sexuală a minorilor.
 
Judecătoria a decis menținerea în arest a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 27 iunie 2021 până la data de 26 iulie 2021, inclusiv.
 
Recent, după arestare, plutonierul adjutant Adrian Strătilă  și-a dat demisia de la ISU.
 
Ca urmare a demisiei, procurorii militari din București au decis declinarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea continuării cercetărilor specifice.
 
Plutonierul adjutant Adrian Strătilă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, a fost arestat preventiv, de Tribunalul Militar Bucureşti, pe data de 28 mai 2021.
 
Cu privire la acest dosar, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au comunicat următoarele:
 
„Bărbatul este angajatul ISU Dobrogea al județului Constanța din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate,disciplină și respect față de oameni. La nivelul Inspectoratului, s-a luat măsură suspendării raporturilor de muncă ale acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe“. 
 
Mihai Alexandru Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a declarat, în timpul unui interviu live acordat ZIUA de Constanța, că în ultimele luni, cazurile privind infracțiunile sexuale asupra minorului au crescut.
 
„Datele statistice din România arată faptul că în ultimele luni, cazurile au crescut. Avem viol, acte sexuale cu un minor, coruperea sexuală etc. Parchetul General a înțeles importanța fenomenului și a fost emis un ordin pentru specializarea anumitor procurori. Avem o cameră specială pentru audierea victimelor minore. Audierea se efectuează după un protocol de interviu după modelul țărilor precum SUA, Canada etc.”
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Năvodari. Doi copii de 14 ani au violat o femeie, de 58 de ani. Decizie definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii