Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost consilier superior în cadrul APIA Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA

ro

17 May, 2017 16:06 2899 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Șamata Panait, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) Tulcea – Centrul Local Baia, în prezent director executiv adjunct A.P.I.A. Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obținerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „în perioada 2011-2012, inculpatul Șamata Panait, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere 10 înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.
 
De asemenea, în același context, inculpatul, în calitate de funcționar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat și semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea - Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de același consilier, prin înregistrarea și includerea lor, cu rea-credință, în procedurile de aprobare subvenții agricole pentru perioada 2011-2012. Aceste demersuri ale inculpatului Șamata Panait au avut ca finalitate obținerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei 2 fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene și naționale nerambursabile”, transmite DNA.
 
În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă. Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de inculpatul Șamata Panait, la o unitate bancară.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
 
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii