Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene Decizie definitivă într-un dosar al DNA Constanța!

ro

08 Feb, 2023 15:17 1314 Marime text


Decizie definitivă în dosarul în care procurorii DNA contestă decizia prin care a fost achitat Gima Stere, suspectat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au încetat procesul penal, faţă de inculpatul Gima Stere pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.18 ind. 1 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Decizia este definitivă.
 
Totodată, instanța a respins, apelul declarat de partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru finanţarea Investiţiilor Rurale Constanţa, împotriva sentinței penale nr.496/14.12.2020, pronunțată de Tribunalul Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„În iunie 2011 – martie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Gima Stere, personal și în calitate de asociat al unei persoane fizice autorizate, a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care și îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru în cadrul unei ferme cu cel puțin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole). Prin aceste demersuri, inculpatul Gima Stere a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 64.849 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză a fost instituită măsura popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deținute de inculpat, până la concurența sumei de 64.849 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză“, conform DNA.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii