Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:14 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant la Valu lui Traian! Un polițist de la Rutieră a refuzat 800 de euro. Final de anchetă

ro

20 Mar, 2021 00:00 2009 Marime text
 
  • Polițistul a formulat imediat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat (N.P.) prins în flagrant în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 800 de euro unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian – I.P.J. Constanța.
 
Cel în cauză a fost deferit justiției pentru dare de mită.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Conform polițiștilor anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, polițistul a depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.
 
Acesta, împreună cu ceilalți trei pasageri din autoturism au fost conduși la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale privind circulația pe drumurile publice. Ulterior, unul dintre pasagerii din autoturism i-a promis agentului de poliţie suma de 800 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.
 
Polițistul a formulat imediat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Astfel, la finele lunii trecute, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia bărbatul depistat în timp ce conducea fără drept a oferit agentului de poliţie suma de 800 de euro (promisă anterior de pasager), în scopul de a nu lua măsurile legale care se impuneau împotriva sa.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Citește și
 
Polițist din Valu lui Traian, acuzat de luare de mită, menținut sub control judiciar

Patru ani de închisoare pentru Victor Tarhon, fostul președinte al CJ Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii