Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Firicel“ din Las Fierbinți, condamnat! Judecătorii motivează

ro

17 Nov, 2022 15:00 2110 Marime text


Actorul Toma Cuzin - „Firicel“ din Las Fierbinți - a fost condamnat zilele trecute, de Judecătoria Sectorul 3 Bucureşti, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
El a luat un an de închisoare! Instanța a amânat aplicarea pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Conform motivării, instanţa a avut în vedere la individualizarea sancţiunii şi nivelul de educație al inculpatului, vârsta, situația familiala şi socială.
 

„Astfel, inculpatul este o persoană în vârstă de 45 de ani, necunoscută cu antecedente penale, tată a doi copii minori, absolvent de studii superioare, de profesie – actor, angajat în cadrul Teatrului Mic, inculpatul având diverse roluri în numeroase spectacole de teatru şi filme, colaborând cu mari regizori ai teatrului românesc, fiind invitat la majoritatea festivalurilor naţionale şi internaţioanle de teatru şi fiind premiat şi nominalizat la festivalurile mari de film“, potrivit motivării.

 
„De asemenea, inculpatul este implicat şi într-un proiect personal – „Film în sat”, fiind şi organizatorul asociaţiei – „(...)– dacă eu pot, poţi şi tu”, participând şi la diverse campanii motovaţionale, de educaţie civică şi socială. Totodată, inculpatul a organizat în luna iunie, împreună cu „Asociaţia (...), dacă eu pot, poţi şi tu” primul festival de film şi artă în mediul rural – „Festivalul de artă film în sat” – ediţia I, în (...), jud. Gorj“, coform sursei citate.
 
Instanţa mai reţine şi aspectul că inculpatul este caracterizat de către prietenii şi colegii săi ca fiind responsabil, integru, încrezător, luptător, vesel, generos, onestă, altruist, prieten de nădejde, familist, inteligent, talentat,  cu un comportament exemplar, fiind implicat în proiecte care privesc educaţia prin artă a tinerilor din România.
 
De asemenea, el a avut o conduită procesuală pozitivă în tot cursul procesului penal (a recunoscut faptele).
 
Față de toate aceste aspecte, instanţa concluzionează că pentru sancţionarea şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept este necesară şi suficientă aplicarea unor pedepse cu închisoarea ce vor fi îndreptate spre minimul special prevăzut de lege, apreciind că o astfel de pedeapsă satisface exigentele individualizării judiciare a pedepsei.
 

„Este adevărat că inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor şi că nu este cunoscut cu antecedente penale, însă instanţa, având în vedere împrejurările săvârşirii faptelor, numărul faptelor penale comise într-un interval scurt de timp şi posibilele urmări ale faptelor reţinute în sarcina inculpatului, apreciază că pedeapsa amenzii penale nu se justifică în prezenta cauză, motiv pentru care s-a orientat spre pedeapsa închisorii“, potrivit motivării.

 
Sursa: Portal instanțe de judecată și rejust.ro Hotarâre nr. 794/2022 din 14.11.2022 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București
 
Foto: Facebook - Cuzin Toma.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii