Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de proces în cazul Asanache, ofițer M.A.I. în Corpul de control al ministrului!

ro

29 Mar, 2023 11:36 1561 Marime text


Final de cercetare judecătorească în cazul lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data presupuselor fapte ofițer de poliție în cadrul M.A.I. - Corpul de control al ministrului, trimis în judecată de DNA!
 
Asanache este suspectat de trafic de influență!
 
Cazul se află pe rolul Tribunalului București, instanță care se va pronunța pe fond aproape de finele lunii viitoare (21.04.2023.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.
 
Amintim că în august 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Asanache-Damian Daniel Ciprian, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul M.A.I. - Corpul de control al ministrului, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei.
 
În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane.
 


La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.

 
Foto cu rol ilustrativ!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
A recunoscut tot la DNA
Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii