Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:40 17 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie violată după ce a închiriat o cameră într-o casă din Constanța. Prima condamnare

ro

28 Jul, 2021 00:00 1581 Marime text
 
  • Judecătoria a constatat că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. 
Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța s-au pronunțat în primă instanță într-un dosar de viol și violare de domiciliu și au decis condamnarea unui individ la aproape nouă ani de închisoare, hotărârea nefiind una definitivă. 
 
Date din anchetă
 
Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2020, în jurul orei 00.30-01.00, inculpatul a pătruns fără consimțământul persoanei vătămate în interiorul corpului de casă situat în municipiul Constanța, unde aceasta locuia cu chirie și a constrâns-o prin amenințări și acte de violență să întrețină relații sexuale normale cu acesta la două intervale diferite de timp.
 
Victima a suferit leziuni traumatice pentru a căror vindecare au necesitat un număr de aproape zece zile de îngrijiri medicale.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului în luna martie 2021.
 
Prima condamnare
 
Recent, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de opt ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de viol. Instanța a mai decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de un an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu.
 
Judecătoria a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de opt ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de opt ani și patru luni de închisoare, cu executare.
 

Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziții
Doi copii din Gârliciu au violat o femeie după care i-au furat o sticlă de bere și o pungă de chipsuri

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii