Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie, urmărită internațional prin Interpol Mandat european de arestare, pus în executare la Constanța!

ro

09 Feb, 2023 00:00 1498 Marime text
 
 
  • Judecătorii din Constanța au dispus executarea mandatului de arestare emis de către Tribunalul Bromly – Marea Britanie al acestei autorităţi judiciare în vederea efectuării urmăririi penale şi predarea persoanei căutate, către autorităţile judiciare solicitante sub rezerva principiului specialităţii predării.
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis arestarea preventivă a unei femei, de 50 de ani, din județul Constanța, urmărită internațional prin Interpol!
 
În fapt, Curtea a dispus executarea mandatului de arestare emis faţă de persoana căutată (N.S.M.) la data de 23.08.2021 de către Tribunalul Bromly – Marea Britanie în dosarul nr. 012101201285 al acestei autorităţi judiciare în vederea efectuării urmăririi penale şi predarea persoanei căutate, către autorităţile judiciare solicitante sub rezerva principiului specialităţii predării.
 
Instanța a dispus arestarea preventivă a persoanei căutate în vederea predării pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.02.2023 şi până la data de 09.03.2023, inclusiv.
 
Curtea de Apel Constanța a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare în vederea predării a persoanei solicitate.
 
„În cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate împotriva persoanei căutate, aceasta va fi transferată în România pentru executarea pedepsei“, se mai arată în decizia magistraților.  
 
Potrivit IPJ Constanța, la data de 7 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au depistat, pe raza municipiului Constanța, o femeie, de 50 de ani, urmărită internațional prin Interpol, pe numele său fiind emis un mandat de arestare și predare către autoritățile din Marea Britanie, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de persoane.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Fonduri europene
Decizie definitivă într-un dosar al DNA Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii