Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este o mizerie, o făcătură!“ Dumitru Nancu, fostul şef Radionav, chemat la judecată. Este acuzat că a plecat cu 22 de echipamente de tip telefon/tabletă

ro

04 Apr, 2018 10:04 5034 Marime text
Dumitru Nancu (foto), fostul directorul general al Radionav, este chemat la judecată chiar de către Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA! Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, cu numărul unic 2007/118/2018, şi are ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială“. Până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Oficialii Companiei Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA s-au adresat şi Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa, formulând o plângere penală împotriva lui Dumitru Nancu.
 
Pe scurt, în plângere, Dumitru Nancu este acuzat de către oficialii Companiei Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA că ar fi achiziţionat „22 de echipamente de tip telefon/tabletă şi accesorii, în perioada noiembrie 2014 – decembrie 2016.
 
Toate telefoanele şi accesoriile cumpărate în avest mod nu au fost introduse în gestiunea Radionav SA, nefiind înregistrate niciodată în contabilitatea companiei şi nici în inventarul acesteia. (…) Mai mult decât atât, adresa de livrare a facturilor (…) este (…), adică adresa personală a numitului Dumitru Nancu, deşi aceste telefoane erau proprietatea companiei, ele au fost livrate la o adresă privată (…). (…) Deşi toate comenzile au fost făcute pentru societatea Radionav, multe dintre terminale au fost ridicate din sediile sau depozitul (…) (nr. companiei de telefonie) în nume personale de către Dumitru Nancu. (…). Cuantumul total al prejudiciului produs se ridică la suma de 53.550,82 de lei“, se mai arată în plângerea penală.      
 
Contactat telefonic, Dumitru Nancu, fostul directorul general al Radionav a declarat: „Este o mizerie ce se întâmplă. Eu am plecat de la Radionav. Am avut o fișă de lichidare. Nu am plecat cu nimic din instituție. Din păcate, este o defăimare la adresa mea. Bănuiesc din partea cui vine, dar, repet, că această acuzație este o făcătură“.
 
La rândul său, actualul director al Radionav, Gheorghe Bucur, a refuzat să facă declarați în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius 04 Apr, 2018 11:43 Nu cred ca este adevarat.
  • Marius 04 Apr, 2018 11:42 Nu cred ca este adevarat.