Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri aduse din China și Olanda, vândute în Constanța și Mureș. Începe judecata

ro

31 Mar, 2021 00:00 1288 Marime text
  • Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.

Începe judecata în dosarul celor cinci persoane din municipiul Constanța, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive.
 
Ieri, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr.508/D/P/2020 din data de 26 februarie 2021 al Parchetului de pe lânga ÎCCJ DIICOT-ST Constanța, a administrarii probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecății cauzei privindu-i pe cei cinci inculpati.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
Amintim că polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat la începutul lunii ianuarie 2021, 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și 1 în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive.
 
Din cercetări a reieșit că, din august 2020 și până în prezent, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, 3 cântare electronice de precizie, 1 grinder, 14 telefoane mobile, 5 laptopuri, 1 pistol tip airsoft, 4.400 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La percheziții au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Citește și
 
Droguri de 625 de milioane de euro, într-un depozit la Eforie. Sentința judecătorilor din Constanța rămâne neschimbată

Percheziții într-un dosar penal de trafic de droguri de risc
Constanța. Ce au găsit oamenii legii în locuințele a doi tineri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii