Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul privind moartea jandarmului constănțean Marius Nae a ajuns la Curtea de Apel (video)

ro

23 May, 2020 00:00 2677 Marime text
  • Ofițerul și-a pierdut viața într-un accident rutier înregistrat în noiembrie 2017.
  • Vinovat de producerea tragediei s-ar face șoferul unui tir.
Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelului dosarului (7229/212/2019) privind moartea ofițerului constănțean Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța. Cauza se va afla în atenția judecătorilor pe data de 10 septembrie. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța,
și-a pierdut viața într-un accident rutier înregistrat pe data de 15 noiembrie 2017, DN 3.
 
Conform magistraților, vinovat de producerea tragediei s-ar face șoferul unui tir, care ar fi efectuat o manevră de întoarcere neregulamentară peste marcajul longitudinal dublu continuu, care separă cele două sensuri de mers
 
În primă instanță, șoferul tirului a fost condamnat pentru infracțiunea de ucidere din culpă, la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de trei ani.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că la data de 15 noiembrie 2017, în jurul orelor 19,40, lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați prin intermediul serviciului de dispecerat că pe DN 3, în zona km 249+ 400 m , s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă.
 

Înmormântat cu onoruri militare

 
În urma efectuării cercetărilor penale s-a stabilit că inculpatul a condus ansamblul auto format din capul tractor, care tracta o semiremorcă, pe DN 3. În momentul în care a ajuns în zona km 249+ 400 m, la ieșirea din localitate, către municipiul Constanța, a oprit în afara părții carosabile. La punerea în mișcare de pe loc a ansamblului auto, inculpatul a efectuat o manevră de întoarcere neregulamentară peste marcajul longitudinal dublu continuu, care separă cele două sensuri de mers și astfel a intrat în coliziune cu autoturismul marca Peugeot, model 407, condus regulamentar de ofițerul constănțean Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța.
 
Marius Nae a fost înmormântat la cimitirul „Sfântul Ilie” din Feteşti, județul Ialomița, oraşul natal al jandarmului. La procesiunea funerară au participat zeci de localnici, rude, prieteni, dar și fost colegi de la Gruparea Mobilă de jandarmi Constanța. Marius Nae a fost înmormântat cu onoruri militare.


 
Citește și:
 
Judecătorii și-au motivat decizia. Închisoare cu suspendare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)
 
Documentar ZIUA de Constanța
Analiză pe infracțiuni - cum au fost soluționate dosarele de ucidere din culpă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii