Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:31 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donase un teren pentru o cale de acces spre plajă Un fost consilier local a câştigat un proces cu Primăria Constanţa!

ro

29 Mar, 2019 00:00 882 Marime text
Gamaro Construct asociată în Gamaro Black Sea SRL, firmă deţinută de fostul consilier local, Iustin Roman, a realizat în anii trecuţi mai multe construcţii în staţiunea Mamaia. Ca de exemplu, un mini-hotel pe bulevardul Mamaia nr. 564, cu regim de înălţime P+1 şi piscină. Totodată, familia fostului consilier local mai deţine câteva terenuri în zona Mamaia Nord, care se află în administrarea Gamaro Black Sea. Pe alte două terenuri ale lui Roman de pe bulevardul Mamaia nr. 564 urmau să apară două blocuri.
În 2016, SC Gamaro Black Sea SRL a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa un dosar civil prin care societatea, în calitate de reclamant, „cheamă la bară” Primăria Constanţa, prin primar, în calitate de pârât. Obiectul dosarului cu numărul 19896/212/2016 este revocarea unei donaţii.
Contactat telefonic la acea vreme, Iustin Fabian Roman a precizat că este vorba un teren în suprafaţă de 1.000 mp, donat în 2013, în vederea amenajării unei alei de acces spre plajă în zona Mamaia Nord, acolo unde arătam că politicianul deţine un mini-hotel şi un imobil cu destinaţie de locuinţă de vacanţă.

„Am aşteptat trei ani ca municipalitatea să construiască această alee de acces, aşa cum s-a întâmplat în cazul unui alt investitor (n.r. Costică Zelca). Am donat terenul atât eu, cât şi vecinul care are spaţii de cazare în zonă, dar nu s-a întâmplat nimic. Între timp, vecinul meu a reuşit revocarea donaţiei şi şi-a construit singur aleea de acces, iar acelaşi lucru intenţionez să-l fac şi eu după ce îmi voi recupera terenul, astfel încât clienţii mei să poată ajunge civilizat pe plajă”, a precizat Iustin Roman Fabian, pentru ZIUA de Constanţa.
După doi ani, Roman a câştigat procesul cu Primăria Constanţa, dar încă aşteaptă redactarea deciziei judecătorilor. Facem menţiunea că prin decizia 512/2018 din 30.03.2018, instanţa a admis apelul formulat de apelanta SC Gamaro Bkack Sea SRL în contradictoriu cu intimatul Municipiul Constanţa împotriva Sentinţei civile nr.3702/30.03.2017 pronunţată de Judecătoria Constanţa. Judecătorii au dispus revocarea contractului de donaţie şi întoarcerea terenului intravilan în suprafaţă de 1090 mp situat în Constanţa, B-dul Mamaia nr.564 în proprietatea societăţii Gamaro Bkack Sea SRL.
Reamintim, Gamaro Construct este firma care a construit şi un drum transfrontalier şi punctele de trecere a frontierei într-un parteneriat româno-bulgar finanţat din bugetul european.

Citeşte şi: Vrea să construiască o stradă privată în Mamaia Nord Fostul consilier PNL Iustin Roman, la judecată cu Primăria Constanţa!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii