Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi poliţişti au omis să anunţe că au primit 200 de lei de la un şofer. Condamnări cu suspendare

ro

22 Oct, 2018 00:00 2539 Marime text
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au acordat un nou termen în dosarul în care doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, acuzaţi de luare de mită, au fost condamnaţi în primă instanţă la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Noul termen a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie.
 
De menţionat că, pe lângă cei doi ani de închisoare cu suspendare, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, le-a aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, lit. a Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit. b Cod penal (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi lit. g Cod penal (dreptul de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii), pe o durată de doi ani.
 
Conform Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa, aproape de jumătatea lunii august, un echipaj format din doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia a oprit un autoturism, ca urmare a săvârşirii de către conducătorul auto a unei contravenţii la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, cei doi i-ar fi solicitat bani. Conducătorul auto a sesizat fapta la linia telefonică Telverde, acţiunea de prindere în flagrant fiind organizată în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic.
 
Conform celor consemnate la dosare, poliţiştii susţin că şoferul prins pe picior greşit le-ar fi dat câte o sută de lei din proprie iniţiativă, nicidecum la solicitarea lor.
 
În faţa anchetatorilor, unul dintre cei doi poliţişti a declarat că, de comun acord cu colegul său, au luat câte o sută de lei, stabilind ca cel care va ajunge primul la sediul Poliţiei din Mangalia să anunţe despre faptul că li s-au dat acei bani.
 
Celălalt poliţist a spus, printre altele, că nici el şi nici colegul lui nu s-au gândit să anunţe telefonic organele competente cu privire la primirea banilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii