Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi părinți din Constanța se judecă pentru cearta copiilor de la bloc. S-a efectuat o expertiză psihologică în proces

ro

22 Sep, 2020 00:00 1259 Marime text
  • Cei doi părinți s-au dat în judecată din cauza certurilor pe care copiii le aveau în fața blocului.
  • Tatăl fetiței implicate în altercația de la scara blocului a solicitat daune morale de 50.000 de euro.
  • În primă instanță, cererea i-a fost respinsă, dar cazul a ajuns acum la Curtea de Apel, unde s-a efectuat o expertiză psihologică.
  • Următoarea înfățișare are loc pe 21 octombrie 2020.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au făcut un nou pas pentru deslușirea ițelor în procesul în care doi părinți s-au dat în judecată din cauza certurilor pe care copiii le aveau în fața blocului.
Instanța de apel a decis acordarea unui termen la data de 21 octombrie 2020, pentru a se oferi anumite lămuriri legat de raportul de expertiză psihologică.
Amintim că, în proces, tatăl fetiței implicate în altercația de la scara blocului a solicitat daune morale de 50.000 de euro, susținând că micuţa a avut de suferit în urma neînțelegerii.
Cearta s-a consumat în anul 2017, în Constanța, în momentul în care fetița avea cinci ani.
În cererea de chemare în judecată, tatăl a susținut că fiica sa a avut de suferit „prin faptul proferării la adresa acesteia, de către pârâtă, pe un ton maxim ridicat şi maxim ameninţător, pe calea unei serii de cuvinte jignitoare la adresa minorei, concretizate în ameninţarea prin afirmaţia de final «te calc în picioare şi te omor cu mă-ta cu tot»“.

Tatăl fetiței, reclamant în cauză

Astfel, tatăl a dat-o în judecată pe vecina lor, mama unui băiețel în vârstă de trei ani.
Din informaţiile cuprinse în actele depuse la dosarul cauzei, reiese că litigiul dintre părinţi ar fi pornit ca urmare a neînţelegerilor dintre cei doi micuţi, care la vremea aceea aveau, aşa cum am menţionat anterior, cinci, respectiv trei ani.
Potrivit datelor oficiale, cazul a fost înregistrat iniţial pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 10.10.2017, la Secţia I Civilă.
În cererea de chemare în judecată, tatăl fetiţei, reclamant în cauză, argumentase că micuţei sale îi fuseseră „încălcate valorile intrinseci fiinţei umane reprezentate de viaţa în condiţii normale, sănătate, integritate psihică şi demnitate“.
În opinia reclamantului, valorile fuseseră încălcate de către vecina sa, pârâta în cauză.
Solicitările i-au fost respinse de judecătorii Tribunalului Constanța, dar tatăl fetiței de cinci ani nu s-a lăsat și a atacat decizia în apel, astfel că acum cazul se află în atenția judecătorilor Curții de Apel Constanța.
La Curtea de Apel s-a decis efectuarea unei expertize psihologice, evaluare menită să stabilească în ce mod a fost fetița afectată de cearta de la bloc.
Următoarea înfățișare în cauză, la care se va discuta despre raportul expertizei, va avea loc pe data de 21 octombrie 2020.

Citește și:

Grădinița Colibri, Școala 29 și Școala 12 din Constanța trec la scenariul trei Coronavirus

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii