Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădinița Colibri, Școala 29 și Școala 12 din Constanța trec la scenariul trei Coronavirus

ro

21 Sep, 2020 16:44 4097 Marime text


Astăzi, 21 septembrie 2020, zece unități de învățământ din județul Constanța schimbă scenariul de lucru Coronavirus.

Anunul a fost făcut de Prefectura Constanța, iar lista este deschisă cu trecerea la scenariul trei Coronavirus pentru Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanța (o clasă a V-a), Școala Gimnazială nr. 12 B.P. Hasdeu Constanța (o clasă a II-a) și Grădinița Colibri Constanța (grupa mică).

Totodată, alte șapte unități de învățământ din județ trec la scenariul 1 Coronaviurs, ce presupune învățământul față în față.

Iată datele complete legat de aceste cazuri, transmise de Instituția Prefectului - Județul Constanța:

Astăzi, 21 septembrie 2020, prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 28 a CJSU Constanța.

Aceasta prevede modificarea scenariului de funcționare în 10 unități de învățământ din județul Constanța. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a V-adin Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” Constanța. Măsura a fost luată în urma confirmării a câte un caz de COVID-19 la elevi în fiecare unitate școlară și va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mică), după confirmarea unui caz COVID-19 la un cadru didactic. Măsura va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c.

Totodată, alte 7 unități de învățământ din județ (Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Grădinița cu Program Normal Mereni, Grădinița cu Program Normal Osmancea, Grădinița cu Program Normal Ciobănița, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu și Școala Primară Vadu) au trecut, începând de astăzi, din scenariul 2 în scenariul 1, fundamentarea fiind asigurarea condițiilor pentru învătământ“față în față”, cu o rată a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.

Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de ISJ Constanța, cât și de DSP Constanța.

Vă reamintim faptul că, recent, au mai fost alte patru cazuri de trecere în scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța (trei clase a III-a), Școala Gimnazială nr. 8 Constanța (două clase a II-a).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii