Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:25 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA şi cele 19 percheziţii din februarie 2015 Taste-It Events & Catering SRL a intrat în insolvenţă (rechizitoriu)

ro

14 Mar, 2017 00:00 2065 Marime text
Fundaţia Fantasio a administrat Pavilionul Expoziţional din Constanţa, unde SC Taste-It Events & Catering SRL a avut sediul social din 2011 până în 2015.
 
Societatea comercială Taste-It Events & Catering SRL, cu sediul social în Mamaia, restaurant Ambasador, a intrat în insolvenţă! În luna februarie 2015, firma s-a aflat în atenţia procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au efectuat la vremea respectivă 19 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Constanţa, Prahova şi Sibiu. Din totalul descinderilor, una a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, iar restul, la sediile unor societăţi comerciale: SC Passion SRL din Ploieşti, Hotel Cupidon din Eforie, SC Aqualand SA, punctul de lucru al firmei din zona Cazino Sud, SC Martin Resorts SRL din Mamaia, SC Expertissa SRL din Constanţa, SC Xenoti SRL - hotelul Flora din staţiunea Mamaia, dar şi SC Taste-It Events & Catering. Vizată de acţiunea DNA a fost şi Fundaţia Fantasio, înfiinţată pe 25 martie 2005, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa. Fundaţia Fantasio a administrat Pavilionul Expoziţional din Constanţa, unde SC Taste-It Events & Catering SRL a avut sediul social.
 
SC Taste-It Events & Catering SRL a fost fondată de Aurelia Moţ, autorizarea constituirii şi înregistrarea societăţii comerciale fiind dispuseîn baza cererii nr. 15680 din data de 26.03.2010. Administrator a fost numit Onuţ Cătălin Clenciu, din Constanţa. Firma a avut sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 1, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, domeniul principal de activitate fiind „activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente şi alte servicii de alimentaţie“.

Sediul social în Pavilionul Expoziţional, 2011 - 2015

Pe data de 22 iulie 2011, Aurelia Moţ a hotărât schimbarea sediului social în Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 331A, Pavilionul Expoziţional, judeţul Constanţa. Pe data de 2 aprilie 2015, Aurelia Moţ, în calitate de asociat unic al SC Taste-It Events & Catering SRL, a hotărât schimbarea sediului social în staţiunea Mamaia, restaurant Ambasador, şi a închis punctul de lucru din Pavilionul Expoziţional.

Onuţ Cătălin Clenciu, asociat unic 

Pe data de 24 martie 2016, Aurelia Moţ şi-a cesionat părţile sociale către Onuţ Cătălin Clenciu, acesta devenind asociat unic. În urma cesiunii, capitalul social total al societăţii este de 300 de lei, fiind împărţit într-un număr de 30 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, şi deţinut de către asociaţi astfel: Onuţ Cătălin Clenciu, aport la capitalul social de 100%, reprezentând un număr de 30 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 300 de lei, participare la profit de 100% şi participare la pierderi de 100%.

La cererea firmei 

Aşa cum precizam încă de la început, societatea comercială Taste-It Events & Catering SRL a intrat în insolvenţă! Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, SC Taste-It Events & Catering SRL a învestit judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Constanţa - Secţia a II-a Civilă cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei.

Datorii de 1.184.493,01 lei

„În fapt, prezenta debitoare (n.r. Taste-It Events & Catering SRL) a apreciat că este în stare de insolvenţă, datoriile sale la data de 30.01.2017 fiind în cuantum de 1.184.493,01 lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente. În acest context, prezenta debitoare şi-a declarat intenţia de reorganizare pe baza de plan în considerarea dispoziţiilor art. 67, alin. 1, litera g din Legea nr. 85/2014, solicitând desemnarea în calitate de administrator judiciar a CII Ianusi Petronela Andreea“, conform sursei mai sus citate.

Termene-limită 

Instanţa a fixat termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţe la 24 martie. De asemenea, a fost fixat termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 13 aprilie. 8 mai este termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost fixată pentru data de 18 aprilie.
 
Dosarul privind insolvenţa Taste-It Events & Catering SRL are noul termen la data de 11 aprilie.
 
Numele lui Onuţ Cătălin Clenciu mai este legat, conform Registrului Comerţului, de SC Cafe Cafe Restaurant SRL, SC Jeco SRL, Paco SRL şi de Romarom SRL, toate radiate.

Fundaţia Fantasio, trimisă în judecată  

În aprilie 2015, Fundaţia Fantasio a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa, fiind acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală. În cauză au fost deferiţi Justiţiei Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Bogdan Zgabercea, fostul consilier al lui Nicuşor Constantinescu, Carmen Florentina Oproiu, fost director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, şi Fundaţia Culturală Thalia. Noul termen a fost stabilit pentru azi.

Citeşte şi: 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Procurorii DNA, pe urmele rezoluţiei Curţii de Conturi
Legăturile de afaceri dintre Fundaţia Fantasio şi firma Taste-It Events (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii