Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:25 02 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța nu renunță la acordul de vinovăției încheiat cu un fost inspector școlar din cadrul ISJ

ro

04 Oct, 2022 00:00 836 Marime text
 
 
  • Recent, tribunalul a respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcţia Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu Iulia-Cristina Cabrancea şi a dispus trimiterea dosarului procurorului în vederea continuării urmăririi penale.
  • Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de DNA la Curtea de Apel Constanța. 
  • Decizia finală va fi luată de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu un nou acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Iulia - Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța!
 
Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Recent, tribunalul a respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcţia Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu Iulia-Cristina Cabrancea şi a dispus trimiterea dosarului procurorului în vederea continuării urmăririi penale.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de DNA la Curtea de Apel Constanța. 
 
Decizia finală va fi luată de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
În primul acord încheiat între DNA și Iulia - Cristina Cabrancea, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro. Banii respectivi ar fi fost primiți pentru ca inculpata, în calitate de inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, să obțină transferarea în mod nelegal a elevului de la o școală gimnazială la un colegiul național (ambele unități școlare fiind în municipiul Constanța), aspect care s-a și materializat ulterior. În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat“, potrivit DNA.

 

 Prin sentința penală nr. 149 din 29.04.2022, definitivă prin neapelare la data de 24.05.2022, Tribunalul Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa! Cine este inculpatul
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii