Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:01 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA anunță finalizarea unui nou dosar! Iată cine a fost trimis în judecată

ro

19 Dec, 2022 11:46 909 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei:

Groșanu Elena, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),
- fals intelectual (106 acte materiale),
- uz de fals (106 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:
- 1.515.683lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.
- 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.


În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatei Groșanu Elena.

Primăria comunei Corbi, județul Argeș a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum și cu eventuale sume accesorii.


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii